2 threads cant solve my problem

Discussion in 'Windows 7 Help and Support' started by headshot, Sep 22, 2009.

  1. headshot

    headshot New Member

    Joined:
    Sep 22, 2009
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    i've been from this 2 pages:

    1. http://windows7forums.com/windows-7-support/8690-desktop-freezes-after-being-idle.html
    2. http://windows7forums.com/windows-7-support/6100-desktop-freezes-when-idle.html

    and no1 can really solve my problem

    from this page (2. http://windows7forums.com/windows-7-support/6100-desktop-freezes-when-idle.html) blizz26 told that:

    sure this solves the problem, cos what makes the computer freezes is when "turn off display after" is enabled.

    but, i want to use "turn of display after" without any freezes on the desktop



    so the bottomline is, how to fix the "Desktop Freeze" on my computer after the display turned back on?


    this is my system spec:

    View attachment 2213


    [​IMG]


    PS. i used "turn off display" setting to 1 minute. so, after like 2 - 4 minutes idle, i press "any key" to my computer, the display turned back on, and the desktop freezes.



    any help would be greatly appreciated, and of course,


    thanks
     
    #1 headshot, Sep 22, 2009
    Last edited: Sep 22, 2009
  2. BigFeet

    BigFeet Senior Member

    Joined:
    Feb 1, 2009
    Messages:
    268
    Likes Received:
    9
    Just a shot in the dark, have you tried the 32 bit version. Maybe there's something incompatible. You only have a gig of ram, so I don't think there's a huge advantage running 64 bit windows.
     
    #2 BigFeet, Sep 22, 2009
    Last edited: Sep 22, 2009
  3. headshot

    headshot New Member

    Joined:
    Sep 22, 2009
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    yea, i have migrated from 32bit cos i think 64bit can solve my issue :D
     
  4. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,818
    Likes Received:
    1,565
    Let us know how you get on..
     
  5. headshot

    headshot New Member

    Joined:
    Sep 22, 2009
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    i hereby conclude what makes my desktop freezes is when i checked on "auto-hide the taskbar" setting on taskbar properties and used "turn off display after" setting.

    so, these are things that might happen:

    1. i disabled "auto-hide the taskbar" and disabled "turn off display after"
    with / without any open programs
    result: desktop fine

    2. i enabled "auto-hide the
    taskbar" and disabled "turn off display after"
    with / without any open programs
    result: desktop fine

    3. i disabled
    "auto-hide the taskbar" and enabled "turn off display after"
    with / without any open programs
    result: desktop fine

    4. i enabled
    "auto-hide the taskbar" and enabled "turn off display after"
    with a/some open program(s)
    result: desktop fine

    5. i enabled "auto-hide the taskbar" and enabled "turn off display after"
    without any open programs
    result: desktop freezes

    any1 got ideas?

    thanks.


    PS.

    i havent installed the latest display driver yet. i only now have the Ati Mobility Radeon X1400 from Windows Update, the latest one. i cant find the actual driver for my video card from my manufacturer's site. if som1 can help me with this i would gladly appreciate that. [​IMG]


    [​IMG]
     
  6. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,818
    Likes Received:
    1,565
    Does the site have a vista driver? If so, use that as it may be a while before a 7version is released..
     
  7. headshot

    headshot New Member

    Joined:
    Sep 22, 2009
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    so, ill have to revert the driver back to vista version?
     
  8. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,818
    Likes Received:
    1,565
    If you can find a vista driver but not one for 7 then use the vista one... It should work ok and it's what we've been having to do for months although 7 drivers are now appearing more frequently...
     
  9. headshot

    headshot New Member

    Joined:
    Sep 22, 2009
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    ok. thanks
     
  10. Tepid

    Tepid New Member

    Joined:
    Jun 11, 2009
    Messages:
    1,344
    Likes Received:
    38
    You can try vista drivers,,, but......

    If you are having this same problem in both OS's,,, then,,,,

    1. Hardware problem (Video Card)

    2. Driver Problem that no one can fix but the manufacturer (ATI ?)

    3. Inadequate Power Supply

    4. Bad Ram

    5. Bad HDD

    6. Bad Mother Board

    7.
    Incompatible drivers are installed......
    Only install Manufacturer drivers for ALL Hardware Drivers needed. Do not install any Windows Updates Drivers.
    Or you will have to wait till sometime after oct 22 and hope the manufacturers get their shite together.

    8. The sun and moon did not align properly with the Front Side Bus and this tweaked the streams to the northbridge. In other words,,, fubar.
     
    kemical and (deleted member) like this.
  11. Radenight

    Radenight New Member

    Joined:
    Nov 16, 2008
    Messages:
    4,525
    Likes Received:
    108
    To the OP:

    Perhaps this is one of those problems that just can't be fixed right now.. It might take a service pack or a patch to fix it.. ;)

    I'm curious, are you still using the RC or have you moved on to the RTM? It could be something that is fixed in the RTM (GA).. ;)
     
  12. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,818
    Likes Received:
    1,565
    When I read the above I nearly spat coffee all over my k'board I laughed so hard....:D:D
     
  13. Tepid

    Tepid New Member

    Joined:
    Jun 11, 2009
    Messages:
    1,344
    Likes Received:
    38
    Tepid takes a bow. In the immortal words of Bon Scott, "Thank You, Thank you, we hope you liked the show. Thank you."
     
  14. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,818
    Likes Received:
    1,565
    And what a band they were.... and still are to some extent but man, early AC/DC rocks!

    Sorry to off topic a tad....;)
     
  15. Tepid

    Tepid New Member

    Joined:
    Jun 11, 2009
    Messages:
    1,344
    Likes Received:
    38
    Yes early AC/DC is the best. I think a lot of songs on Back in Black would sounded much better by Bon than Brian.
    I have an early boot leg of back in black that Bon did. Or it sure sounds like him.
     
  16. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,818
    Likes Received:
    1,565
    I really like that album... It's almost as if Bon was watching over when they made that record.. I'd love to actually hear Bon sing it though..
     
  17. Tepid

    Tepid New Member

    Joined:
    Jun 11, 2009
    Messages:
    1,344
    Likes Received:
    38
    Oh,, I meant just the Back and Black song itself, that Bon did. it is a very early rough version. But yes, it is too bad.

    Back on Topic...... I still say fubar
     
  18. RAK

    RAK Extraordinary Member

    Joined:
    Jul 6, 2009
    Messages:
    2,502
    Likes Received:
    126
    OP.
    Have you looked at the last screen saver options -
    settings - display settings?
    Whatever you have set for the 3D rendering, try the opposite (Enable/Disable)
     
  19. headshot

    headshot New Member

    Joined:
    Sep 22, 2009
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    "The problem was the ALPS touchpad driver located on the HP support page"

    im using synaptic touchpad driver. is that what makes my desktop freeze?
     
  20. headshot

    headshot New Member

    Joined:
    Sep 22, 2009
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    im using the RTM version, Ultimate x64 7600.16385
    what is fubar? :confused:
    i never used a screensaver. anyhow, it was enabled, then i try the opposite (disable). still no difference. :frown:
     
    #20 headshot, Oct 17, 2009
    Last edited: Oct 17, 2009

Share This Page

Loading...