adress bar in IE8

techker

Well-Known Member
#1
Hey guys glade to have a found a specialized seven forum!

i have a litle issue..

i have windows seven ultimate .my Ei adress bar is black!so when i type an adress i cant see anything..nomather how many themes i tryed still the same?any suggestions?
 


kemical

Windows Forum Admin
Staff member
Premium Supporter
Microsoft MVP
#2
Hi,
I did some googling on this issue and it seems your not alone. Solutions seem many and varied but a few are included in this link here:
black toolbars on explorer 8
 


techker

Well-Known Member
#3
thx for the info..that i s the first page that pup up for me before i posted here.whent tru it and still nothing..its odd ah!there seem to be issue's poping up slowely..
 


kemical

Windows Forum Admin
Staff member
Premium Supporter
Microsoft MVP
#4
Are you running any theme's you've downloaded or similar?
 


techker

Well-Known Member
#5
Ya..i seem to have lost the factory theme..is there a way to get it back?
 


kemical

Windows Forum Admin
Staff member
Premium Supporter
Microsoft MVP
#6
If you rightclick on your desktop and click 'Personalise' you should see the other themes available... (check the screenshot)

View attachment 5540
 


techker

Well-Known Member
#7
no mather what i try..still the same
 


kemical

Windows Forum Admin
Staff member
Premium Supporter
Microsoft MVP
#8
Any chance of a screenshot?
 


techker

Well-Known Member
#9
screen..png

here it is..
 


kemical

Windows Forum Admin
Staff member
Premium Supporter
Microsoft MVP
#10
Thankyou. :)

Have you tried rebuilding IE8? Open the control panel and click on 'Programs' and then 'Turn windows features on or off'. In the revealed box untick IE8 and then reboot. Once you've rebooted then reverse the process and re-install it.

View attachment 5549
 


techker

Well-Known Member
#11
good idea.just did it but still the same..

i need to find an origianale OEM factory out of the box theme.
 


kemical

Windows Forum Admin
Staff member
Premium Supporter
Microsoft MVP
#12
Hmm... you could try booting from the win 7 disk and choosing 'Repair' once at the install screen?
 


techker

Well-Known Member
#13
umm could be dangerous..lol

were can i get a factory theme?
 


techker

Well-Known Member
#15
ok...

i wanted the beta theme..with the fish..lol
 


kemical

Windows Forum Admin
Staff member
Premium Supporter
Microsoft MVP
#16
You could also try pressing F8 when you boot up and then choosing 'Last good known configuration'.. Also check out the settings I've highlighted in the screenshot... What does yours say?

View attachment 5550
 


techker

Well-Known Member
#17
same thing.
i was looking arround and seen that there is some themes that you need to replace the explorer.exe and theme files..maybe thats what happend..
 


kemical

Windows Forum Admin
Staff member
Premium Supporter
Microsoft MVP
#18
Try the system file checker.. Rightclick on cmd prompt and 'run as administrator'. The type:

sfc /scannow

Then press enter. The file checker will then cycle through repairing anything it finds out of order..
 


techker

Well-Known Member
#19
i was just reading up on that..lol

when i whent to start run and put sfc /scannow only a black box pop up for like 1 second and thats it?
 


kemical

Windows Forum Admin
Staff member
Premium Supporter
Microsoft MVP
#20
Hmm.. It doesn't sound like your running the file checker.. See attached screenshot as to what your looking for

View attachment 5551
 


This website is not affiliated, owned, or endorsed by Microsoft Corporation. It is a member of the Microsoft Partner Program.