Blue screen stop:0x0000005c on start of install

Discussion in 'Windows 7 Blue Screen of Death (BSOD)' started by danbgraysr, Dec 9, 2009.

  1. danbgraysr

    danbgraysr New Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    I am trying to on my E-machine T3516a. It copy's windows files. Then screen says starting windows.
    Then I get a blue screen with the error "*** STOP: 0x0000005c (0x0000010B,0x00000003,0x00000000,0x00000000)
    I have spent 2 hours talking to win7 technical support with no luck.

    Someone PLEASE help!:eek:
     
  2. tblount

    tblount New Member

    Joined:
    Sep 27, 2009
    Messages:
    3,537
    Likes Received:
    64
  3. danbgraysr

    danbgraysr New Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    My Emachine was upgraded to 1 gig ram, it is a celeron 3.2 ghz w/ 120 gig hard drive and on-board ati 128 meg video card.
    It came w/windows xp preinstalled. Its says vista ready on the front of the machine, but installing vista gives the same results (blue screen) I am using a factory (store bought) version of win 7 upgrade version 3 user licence.
     
  4. reghakr

    reghakr Excellent Member

    Joined:
    Jan 26, 2009
    Messages:
    14,220
    Likes Received:
    180
    Does you video card accept 1924 X 768 resolution?

    My E-Machine is a little over 2 years old an runs 1GB of memory, AMD 2,4GHz processor, Nvidia 8500GT, and a X-Fi Extreme 7,1 channel sound card,

    and Windows 7 files on this machine. I'm also dial-booting with my old Vista Oremium

    How old is your computer.

    Mine was loaded with Vista Premium

    Oh Hey, tblout, thanks fro the link to E-Machines memory, I was just looking for it nm the past day or so.
     
    #4 reghakr, Dec 9, 2009
    Last edited: Dec 9, 2009
  5. tblount

    tblount New Member

    Joined:
    Sep 27, 2009
    Messages:
    3,537
    Likes Received:
    64

    Welcome, run it by froogle.com or google /shopping (same place) before you buy anything. I either find a substantial discount or verify the price I'm paying is good... which isn't a waste of time either.
     
  6. JasonE

    JasonE New Member

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Any updates on this? I also have a emachines T3516a (2gig RAM) that I was trying to install Win7 on. Everything I have seen regarding this stop message has pointed to a bios upgrade, but have yet to try. Any help would be greatly appreciated!!!
     
  7. cybercore

    cybercore New Member

    Joined:
    Jul 7, 2009
    Messages:
    15,823
    Likes Received:
    321

    Did it give you any error message in words?

    Stop 0x0000005c (0x0000010B, 0x00000003, 0x00000000, 0x00000000) has to do with hardware incompatibility/failure:

    1. Change your power savings in BIOS to either ASPI or ASAPI

    2. hardware abstraction layer error

    3. BIOS needing to be updated

    4. RAM voltage set wrong
     

Share This Page

Loading...