Cannot join Vista to Win2003 domain

Discussion in 'Windows Vista Networking' started by lenseboy, May 5, 2008.

  1. lenseboy

    lenseboy New Member

    Joined:
    May 5, 2008
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    I have tried adding my machine to the domain but keep receiving the following error message
    "The join operation was not successful.This could be because an existing computer account was previously created using a different set of credentials. Use a different computer name or contact your administrator to remove any stale conflicting account. The error was: Access is denied."

    -After checking the Computers OU in AD I notice my computer account with a red cross through it.

    -I have joined XP machines to the domain with no problem.

    -I have disabled IPv6

    Does anyone have any suggestions to get this working?

    thanks

    G
     
  2. lenseboy

    lenseboy New Member

    Joined:
    May 5, 2008
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    And in case you all were wondering, I am joining using Domain Admin credentials.

    Any ideas welcome !
    Cheers
     
  3. superbill

    superbill New Member

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Messages:
    774
    Likes Received:
    1
  4. lenseboy

    lenseboy New Member

    Joined:
    May 5, 2008
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Yeah I've probably been through every forum and thread on the web!

    I cant find many issues exactly like mine on the internet though.

    I am running Vista Business so there should be no issues connecting. In fact, I have already joined other Vista machines to the new domain, all with the same DNS and IP settings.

    Ive also tried installing with different Admin account but to no avail.

    So I'm calling on all you gurus out there!

    help a brutha out :D
     
  5. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,790
    Likes Received:
    1,563
    Sorry Lenseboy, I'd help if I could..
    I'll keep my eye's open though and if I spot anything remotely helpful I'll post back.
     
  6. lenseboy

    lenseboy New Member

    Joined:
    May 5, 2008
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Cheers mate !
     
  7. cheard

    cheard New Member

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Go into the Computers OU in AD and delete that computer account. Then rename your computer by placing and arbitrary digit on the end or just rename it completely. Then restart your pc. When It comes back up try to join the domain again and it should work. I've seen where computer accounts get corrupt in AD and this may be why you can't join the domain. Deleting that account and recreating another should help.

    Chan
     
  8. Ultimate User

    Ultimate User New Member

    Joined:
    Aug 14, 2008
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    +1 on Cheard's information

    Ultimate User
     

Share This Page

Loading...