Windows 7 Crysis and Grand Theft Auto 4... No Go

Discussion in 'Windows Games' started by mightymilk, Jan 12, 2009.

  1. mightymilk

    mightymilk New Member

    Joined:
    Jan 8, 2009
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Crysis:
    i launch the game and just get a black screen. nothing ever loads and processor and HD seems to be idle

    Grand Theft Auto 4:
    i got the game to install after playing around with Compatibility Settings of the .exe's... but trying to launch the game it says Checking Release Date and then quits and nothing happens.
     
  2. Rafaelhbanger

    Rafaelhbanger New Member

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I'm running GTA 4 in win2000 Compatibility settings...
     
  3. X64

    X64 New Member

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Crysis works fine for me.
    I did a fresh install of the OS.
     
  4. Stigern

    Stigern New Member

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    GTA IV works fine here, installed trough steam.
     
  5. ShadowGun

    ShadowGun New Member

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Crysis Works not sure about warhead yet though.
     
  6. Sonic

    Sonic New Member

    Joined:
    Jan 13, 2009
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    Everything works great. GTA IV works and Crysis Warhead also.:)
     
  7. mightymilk

    mightymilk New Member

    Joined:
    Jan 8, 2009
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    i've only done fresh installs of both the OS and Games.

    crysis installs but doesn't run.
    gta 4 will install if i put windows 2000 compatibility, but will not run either

    what systems are you guys running, specifically: video cards?

    2.33 Core2Duo
    Nvidia 9600GT
    4GB G.Skill RAM
     
  8. X64

    X64 New Member

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    AMD X2 6400 @ 3.7 GHZ
    nVidia 8800 GTX
    8GB RAM.

    Crysis works fine for me on Windows 7. It is actually faster than it ever was on Vista.
     
  9. Gamil

    Gamil New Member

    Joined:
    Jan 13, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    With Crysis, do not turn on Anti-Aliasing. Also, make sure that you are running the 64bit version if you are using Windows 7 64bit. 32bit will not work.

    I'm running it on a Intel Core2Quad Q6600 with an nVidia 9800GTX+ and 2GB of DDR2 @1066MHz
     
  10. daveyboy

    daveyboy New Member

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Crysis wars no problem

    I got CW working fine on the x64 version. But with some frame rate drops and texture popping, this mite be down to AA being on.

    Q6600
    8800 GTS (G92)
    2GB DDR2 RAM
    W7 x64
     
  11. Gamil

    Gamil New Member

    Joined:
    Jan 13, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    I don't know if EA fixed some of the issues in Crysis for CW, but it was known to have problems cause by AA so don't you probably can't attribute them to Windows 7
     
  12. loathe

    loathe New Member

    Joined:
    Jan 16, 2009
    Messages:
    1,718
    Likes Received:
    66
    If anyone is having difficulties with GTA4 if you stick the cd in and explore it, all you have to do is right click setup.exe and run as XP sp2. Make sure you run "vcredist_x86" and "xliveredist" in the redistributable folder also and you will have no probs
     
  13. fede22

    fede22 Senior Member

    Joined:
    Jan 19, 2009
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    I have the 64 version of W7 and Crysis will not run in 64 bit mode, the screen goes black and then it crashes. The 32 executable works fine, though.
     
  14. SLiM PiCKiNS

    Joined:
    Jan 20, 2009
    Messages:
    88
    Likes Received:
    0
    i had same probs, tried what loathe recommended and everything worked fine, thanks loathe
     
  15. tylerward

    tylerward New Member

    Joined:
    Jan 19, 2009
    Messages:
    56
    Likes Received:
    2
    I got Crysis working fine with no problems. Runs nice and stable and a bit faster.

    Anyone got a GTA IV crack? lol
     
  16. loathe

    loathe New Member

    Joined:
    Jan 16, 2009
    Messages:
    1,718
    Likes Received:
    66
    No probs glad you got it working
     
  17. mightymilk

    mightymilk New Member

    Joined:
    Jan 8, 2009
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    unfortunately that's still not fixing the problem.

    i'm having no issues installing. i know all the required installs files, and have been sucessful in getting them all to go. my problem appears trying to run the application where it starts loading the application and then disappears. no error no nothing, and i've tried every compatibility to get it to run.

    theres something deeper going on here.
     
  18. SLiM PiCKiNS

    Joined:
    Jan 20, 2009
    Messages:
    88
    Likes Received:
    0
    similar prob

    i had a similar prob, but i think when i got the microsoft 2005 c++ redistributable to install properly, then it started working properly. not sure if it's the same prob.
     
  19. loathe

    loathe New Member

    Joined:
    Jan 16, 2009
    Messages:
    1,718
    Likes Received:
    66
    ok go into the control panel and go into programs and features. go to turn windows features on/off and make sure that the framework 3.5.1 is turned on and reboot.
     
  20. mightymilk

    mightymilk New Member

    Joined:
    Jan 8, 2009
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    i'll try this stuff when i get home, thanks guys
     

Share This Page

Loading...