Desktop loading problems

Discussion in 'Windows Vista Help and Support' started by mehnat, Nov 7, 2008.

  1. mehnat

    mehnat New Member

    Joined:
    Nov 7, 2008
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Hello.

    I have windows vista 32 bit (HP pavilion desktop) and am recently getting A blank blue screen (lasts for about 10 seconds just can see the mouse pointer) then when the desktop screen with its icons come then a blank white screen for a few seconds comes then the normal desktop screen. What does this mean, what can I do. Should I post a Hijack this log?
    Thank you
     
  2. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,838
    Likes Received:
    1,568
    Hi and welcome to the forum.
    To help you more information is needed..
    Have you recently made any changes either hardware or software wise?
    Are you running the latest drivers?
    When does the 'event' happen? e.g. What are you doing on the machine when the fault appears?

    Thankyou
     
  3. mehnat

    mehnat New Member

    Joined:
    Nov 7, 2008
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Hello
    I have recently Brought a Belkin USB wireless G+ MIMO Version 4 network adaptor and have installed that from the drivers given on the Belkin website and from the CD that comes with the adaptor. Belkin say in the installation guide that its ok with vista the technical team have tested it, and the place where I brought it also said so. Nothing else in terms of recent changes. The blue screen just after I have logged in after the welcome screen in vista the normal desktop appears then for a few second sometimes a white screen appears then my normal desktop. These blue /white blank screens do not appear in safe mode.

    Thanks
     
  4. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,838
    Likes Received:
    1,568
    Thanks for the information!

    If the white and blue screens don't appear when your in safe mode then that means it's very likely a driver is causing the issue. I'd check each of your drivers to make sure your running the very latest version. That means mobo drivers too as often these are overlooked..
     
  5. mehnat

    mehnat New Member

    Joined:
    Nov 7, 2008
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Hello
    What are mobo drivers. Also the network adaptor does work, I have been in device manager in control panel updated the drivers and it says the device is working properly. Belkin technical team have tested it under vista and say it works. So not sure.

    Thanks
     
  6. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,838
    Likes Received:
    1,568
    Sorry, mobo=motherboard.
    All drivers need to be up to date as this can affect other parts of the system...This means
    Graphic drivers
    chipset/motherboard drivers
    Sound drivers
    The above is just the basics, if your running any PCI cards (which you are) then those drivers too have to be up to date although you've stated that you've already checked this.
     
  7. mehnat

    mehnat New Member

    Joined:
    Nov 7, 2008
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Hello,
    The drivers have been checked, updated and the software for the latest driver installed. Anti-spyware scan has brought up no infections.What else could I try. Belkin say it is compatible with any version of vista, and have said contact Vista as they feel it should work with vista

    Thanks
     
  8. davehc

    davehc Microsoft MVP
    Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    May 1, 2008
    Messages:
    5,116
    Likes Received:
    301
    What have you got running under the startup tab in MsConfig?
     
  9. mehnat

    mehnat New Member

    Joined:
    Nov 7, 2008
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Hello,
    The belkin drivers and adaptor has been removed and uninstalled, but still the problem of this blue and white screen appears, but not in safe mode.
    In msconfig, under startup the following is running:-
    Windows defender
    hpsysdrv
    KBD
    OSD maestro
    HP audio control panel(Real tek semiconductor)
    HP DVD play cyberlink corp
    HP digital imaging
    Symcantec security
    Intel(R) common user interface (x3)
    SD tray
    IS tray(PC tools)
    Live update notice(symantec corporation)
    Adobe acrobat(Adobe systems incorporated)
    Quick time apple inc
    i tunes apple inc
    Java(TM) platform SE 6 U 6
    Install shield update service
    Skype
    daemon tools lite
    microsoft windows operating system
    microsoft office 2000
    Palstart

    Also norton 360 and spy doctor is on the desktop.

    Thanks
     
  10. mehnat

    mehnat New Member

    Joined:
    Nov 7, 2008
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Hello
    Did you get my response to what is running under MS config startup tab. I got a reply that my post reply will be authorised first
     
  11. davehc

    davehc Microsoft MVP
    Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    May 1, 2008
    Messages:
    5,116
    Likes Received:
    301
    Nothing as of now???
     

Share This Page

Loading...