dual monitor setup

Discussion in 'Windows Vista Help and Support' started by bassfisher6522, Feb 2, 2009.

  1. bassfisher6522

    bassfisher6522 Essential Member

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    4,884
    Likes Received:
    318
    Is it worth setting up two monitors. I have an opportunity to get a brand new gateway 19" monitor for $100, still in the box. How hard is it to set up and what would the main benefits of dual monitor setup? Most of all would I really like it if I did a dual set up. Any body else have a dual set up, do you like it. Thanks.
     
  2. Celestra

    Celestra Former Moderator

    Joined:
    Jan 15, 2008
    Messages:
    2,468
    Likes Received:
    14
    Computer Repair Help » How do I setup dual monitors in Windows Vista?
     
  3. lorenkjr1

    lorenkjr1 Extraordinary Member

    Joined:
    Jul 3, 2008
    Messages:
    840
    Likes Received:
    11
    With monitor space always a premium for me, two monitors is a definite. Say like using IE on one while keeping windows side bar, my sticky notes, weather, and music on the other. That of course could be just one way of doing it. Providing your video card handles more than one monitor the process is terribly simple. Once installed go to personalization and you probably will have to right click the second monitor to activate it. Thats it, your done.
     
  4. bassfisher6522

    bassfisher6522 Essential Member

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    4,884
    Likes Received:
    318
    Hey, thanks for the replies. It cant be that easy can it....lol. Then I'm in there, my vid card does have to monitor ports. One is a dvi and the other is a vga. No big deal there for me, if I want to I can change out my card later for one that has dual dvi ports. I'll soon have a dual monitor pc....boy wont the wife be happy....lol. Thanks again.
     
  5. lorenkjr1

    lorenkjr1 Extraordinary Member

    Joined:
    Jul 3, 2008
    Messages:
    840
    Likes Received:
    11
    You will enjoy I know. I believe though not sure, that the last single monitor setup I had was at least 5 years ago. Take care.
     
  6. bassfisher6522

    bassfisher6522 Essential Member

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    4,884
    Likes Received:
    318
    OK, I finally got my 2nd monitor, it up and running. Now how do I get my apps to 2nd monitor. I've tried dragging and dropping. When I drop it on to 2nd monitor it just disappears and I don't have it any more on my first monitor. How do I set this up.
     
  7. Celestra

    Celestra Former Moderator

    Joined:
    Jan 15, 2008
    Messages:
    2,468
    Likes Received:
    14
  8. bassfisher6522

    bassfisher6522 Essential Member

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    4,884
    Likes Received:
    318
    Thanks Celestra, cool video. My problem is that the 2nd monitor wont let me put any thing on it at all. So I played around in the Nvidia control panel because I have an Nvidia graphics card. So I played around in it and selected monitor 2 and messed with the settings, going right down the list. Check if the first option would work, of course not. I got down to the refresh rate, bingo....I'm a genius...lol, just kidding. I switched it from 60 hertz to 75 hertz and bam...instant desktop. Just goes to show that the simple and most obvious is all ways over looked. I'm ah dualing monitoring now...lol. Nice tips in the video thought...this dual stuff is so new to me and way cool.
     
  9. Celestra

    Celestra Former Moderator

    Joined:
    Jan 15, 2008
    Messages:
    2,468
    Likes Received:
    14

    Very Cool :cool: (I'm quiet because of this freeze thing in "Vista Home Premium") Kemical is right, I'd rather be on Windows 7, except the trial is temporary.
     
  10. bassfisher6522

    bassfisher6522 Essential Member

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    4,884
    Likes Received:
    318

Share This Page

Loading...