Windows 7 Flight Simulator X graphics shader support error

Discussion in 'Windows Games' started by tomleeman, Mar 9, 2010.

  1. tomleeman

    tomleeman New Member

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hi,

    I'm new to this so please bear with me.

    I've been sucessfully playing flight sim x on windows 7 for a few days now. Since I was so anxious to start playing the missions, I didn't installed the service packs yet either, but it seems to work fine, with the exception of random crashes. When I noticed the service packs, I saw they said something about not installing them if I have the acceleration expansion pack. I bought the gold edition, so I decided to install the expansion then. The installation seemed to work successful, but now when I try open the program I immediately get the following error message:

    "This graphics card does not meet minimum requirements for shader support. This product requires a geForce3/Radeon8500 class or better graphics card. Flight Simulator will now exit."

    My computer is only a couple months old and I think there must be a way around this without buying a new graphics card since it was working fine before I tried installing the expansion pack. Can anybody help me get around this issue?
     

    Attached Files:

  2. camtech

    camtech New Member

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    hello my friend i have the same problem , did you get a fix on this.

    Thanks..............Robert
     
  3. tomleeman

    tomleeman New Member

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I haven't found a solution yet. For the time being I have uninstalled the acceleration expansion pack, and have just been playing the original. If you find a solution please let me know, because I'm still waiting on help..... pllllease somebody???
     
  4. camtech

    camtech New Member

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    i still get freezes in fsx with or without sp1 if i load accelaration or sp2 i get and error.

    im beginning to think its my vid card, but that does not make any since.

    is there a way to see if your card is functioning correctly , i think it is fine .

    i went and got my friends w7 and i loaded it instead of mine and the same thing happen.

    all i did was install the gtx 285 and run the drivers , and i think its working , device manager says it working correctly.

    i do however have a question when i was running xp pro 64 the best i got was 19 20 fps, with all of the add ons like level d fps went down to 9 10 fps and that xp pro 64.

    so that tells me perhaps that the card was not working properly in xp pro.

    but in w7 64 i would get up to 50 fps before it froze.

    so io dont know where to go.


    thanks......Robert
     

Share This Page

Loading...