Windows 7 Flip3D to Alt-Tab

Discussion in 'Desktop Customization' started by testor, Aug 2, 2009.

  1. testor

    testor New Member

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    My left Windows Key dont work anymore but i would like to use Flip3d. Is there a way to set Flip3d from Win-Tab to Alt-Tab? And set Alt-Tab to other Keycombination?

    I did a search here found a possible solution with Autohotkey Script Manager. Ive tried it but to be honest im too dumb for it. I have absolutely no clue of script like this. Also i dont wanna break something.

    Is there a simpler way to just switch these 2 key combos?

    I want use Flip3d with ALT-TAB, is it possible? If yes please tell me how.

    Many thanks for your time.

    tes
     
  2. textureDnB

    textureDnB New Member

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    652
    Likes Received:
    6
    What type of keyboard are you using? I'm assuming your aware that setpoint can be used to customize keyboard/mouse function but i'm reasonably sure this only holds true for logitech devices i've never tried to get setpoint to recognize another manufacturers product. I believe that W& alows you to set the function of your F-keys in the keyboard section of control panel but i can't check because all my systems are using a multimedia keyboard and setpoint takes over that functionality, it's worth taking a look if you already haven't.
     
  3. testor

    testor New Member

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Hm i dont have Logitech Keyboard! I have Saitek Eclipse

    Also i dont know what is W&.
     
  4. faeder

    faeder New Member

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
  5. testor

    testor New Member

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Yes that was the thread where i said i have absolutely no clue about scripting. I thought maybe someone has an easier idea how to do that :D
    thanks anyway
     
  6. cybercore

    cybercore New Member

    Joined:
    Jul 7, 2009
    Messages:
    15,823
    Likes Received:
    321
    Scripting, scripting, and scripting again.

    Feader's right, you can easily right a script to remap your hotkey combinations.


    I'd like to offer you 2 scripts which have been combiled to executables (just click to use them) :



    1. As you ask Win-Tab to Alt-Tab:

    Download and run ALTFLIP.exe.zip

    Code:
    Alt & Tab::Send #^{Tab}



    2. I suggest a much better 1, Win Tab > Ctr Tab. If you release Ctr within a second, the flip will stay sticky, or if you keep Ctr pressed then flip won't stay sticky when you release Control::

    Flip 3D.exe.zip



    Code:
    #NoTrayIcon
    #SingleInstance Force
    #MaxThreadsBuffer, Off
    #InstallKeybdHook
    #UseHook On
    SendMode Input ; ThenPlay
    DetectHiddenWindows, Off
    Menu, Tray, Icon,,, 1
    Menu, Tray, Tip, ~AeroFlipHotkey~
    Menu, Tray, NoStandard
    Menu, Tray, Add, Flip-3D
    Menu, Tray, Add, Flip-2D
    Menu, Tray, Add, Alt-Shift-D
    Menu, Tray, Add, Pause
    Menu, Tray, Add, Exit
    Menu, Tray, NoIcon
    Pause
    Return
    $#Tab::#Tab
    $^Tab::#Tab
    $!+D::
    Critical
    If A_IconHidden=1 
    {
    Menu, Tray, Icon
    Return
    }
    If A_IconHidden=0
    {
    Alt-Shift-D:
    Menu, Tray, NoIcon 
    Return
    }
    Return
    #IfWinExist, ahk_class Flip3D
    $Control::Return
    $^Tab::#Tab
    $#Tab::#Tab
    $Left::Right
    $Right::Left
    $Up::Down
    $Down::Up
    $RButton::Esc
    $Space::Enter
    $Control Up::ControlSend, , {Enter}, ahk_class Flip3D
    Flip-3D:
    Send #^{Tab}
    Return
    Flip-2D:
    Send !^{Tab}
    Return
    Pause:
    Suspend, Toggle
    Menu, Tray, ToggleCheck, Pause
    Return
    Exit:
    ExitApp


    You can remap many other ways as easy.
     
  7. cybercore

    cybercore New Member

    Joined:
    Jul 7, 2009
    Messages:
    15,823
    Likes Received:
    321
    Much simplier would be simply to use Right Win (if you have it) + Tab. :)
     
  8. testor

    testor New Member

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0

    Sounds great. Thanks a lot im gonna try that :)


    Thats quite more complicated because i have a mouse in my right hand. I want to switch with left hand only! Thx
     
  9. cybercore

    cybercore New Member

    Joined:
    Jul 7, 2009
    Messages:
    15,823
    Likes Received:
    321
    Would using the middle mouse button be good for you to flip ?

    It is possible to assign Flip 3D (as well as Flip 2D} to almost any keyboard combination, if you need another hotkey, let me know, I'll write another script for you (for free :) ).
     

Share This Page

Loading...