GA-EP45-DS4P audio driver

#1
After I failed to find a sound driver for my sound blaster sound card (sb0680, too old apparently), I removed it and installed the driver from the link below to get my onboard working instead. After I installed and restarted, windows 7 still doesn't recognise any audio device connected. Any ideas on how to get my sound working?


GIGABYTE - Support&Download - Motherboard - Driver - GA-EP45-DS4P (rev. 1.0)
 


kemical

Windows Forum Admin
Staff member
Premium Supporter
Microsoft MVP
#2
After I failed to find a sound driver for my sound blaster sound card (sb0680, too old apparently), I removed it and installed the driver from the link below to get my onboard working instead. After I installed and restarted, windows 7 still doesn't recognise any audio device connected. Any ideas on how to get my sound working?


GIGABYTE - Support&Download - Motherboard - Driver - GA-EP45-DS4P (rev. 1.0)
Have you tried running the windows update utility? It may find the driver for you..
Also check your onboard sound isn't turned off in the bios...
 


#3
Have you tried running the windows update utility? It may find the driver for you..
Also check your onboard sound isn't turned off in the bios...
I apologise for not updating this sooner but you are correct. As I had installed 7 with a 3rd party audio card it had automatically disabled onboard sound in the bios. As soon as I enabled this all was working great. :)
 


kemical

Windows Forum Admin
Staff member
Premium Supporter
Microsoft MVP
#4
Great news.... and thanks for updating your post..:)
 


This website is not affiliated, owned, or endorsed by Microsoft Corporation. It is a member of the Microsoft Partner Program.