Windows 7 Having any problems with SPORE?

Discussion in 'Windows Games' started by Awesome Applesauce, Feb 19, 2009.

  1. Awesome Applesauce

    Joined:
    Feb 17, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Spore seems quite incompatible for me, crashes immediately after launch. Any suggestions?:confused:
    Already tried running in compatibility mode, and as an administrator, cant download any updates, those only download in game.
    HURRAY!!
     
    #1 Awesome Applesauce, Feb 19, 2009
    Last edited: Feb 19, 2009
  2. skizophrenic

    skizophrenic New Member

    Joined:
    Feb 22, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Spore works fine for me.

    Installed and ran it without a hitch, not even in compatibility mode.
     
  3. AndJack

    AndJack Guest

    I also have problems with Spore and the MS Windows 7 Home Edition. It's a new installation of Windows, only one day old.

    I can't even start installing tha game.
     
  4. Highwayman

    Highwayman Extraordinary Member

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    3,977
    Likes Received:
    112
    the game runs fine as long aas you have updated to the latest patch (can't recall off hand but was 2 patches after the galactic adventures came out that got it working for me.)
     
  5. KnightofNi

    KnightofNi New Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I've got all the updates downloaded and everything, but when I start a new game the entire bottom toolbar/menu thing and none of the menus work. The program starts fine but it seems to just die when it gets into the actual game, which is more than slightly irritating.

    I've got a brand new dell inspiron 15, 64 bit windows 7 home premium. Help?
     
  6. Highwayman

    Highwayman Extraordinary Member

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    3,977
    Likes Received:
    112
    The only thing springs to mind is you'll have a Intel based video card in that and they arent known for being much cop for games, maybe goto intel and get the newest driver off them see if that helps. briefly looking at the games specs they list the follow compatible chipsets which appear to be lower models than yours so thats hopeful.

    • Intel® Extreme Graphics
    • GMA 950, GMA X3000, GMA X3100
     
    #6 Highwayman, Dec 16, 2009
    Last edited: Dec 16, 2009

Share This Page

Loading...