help "local area connection" doesn't have a valid ip configuration

#1
okay here's my problem i have had this issue for about two months now on and off and it is irritating the crap out of me. so my internet is more or less dying I can't for a period of time connect to the internet and when i go to the network and sharing center it doesn't identify my network even though I use it on a daily basis and have used it and identified it as my home network for eight months now. if I use the windows network diagnostics it gives me either the error in the title or it says "the dns server isn't responding" i have attempted to fix that problem by giving it a dns to use and have tried to set a static ip but nothing has worked. here is the text from the command prompt when i use the command ipconfig /all
********************************************************************
C:\Windows\system32>ipconfig /all


Windows IP Configuration


Host Name . . . . . . . . . . . . : BrycesHP
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Peer-Peer
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No


Wireless LAN adapter Wireless Network Connection 3:


Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter #
2
Physical Address. . . . . . . . . : 74-E5-0B-32-C4-A7
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes


Wireless LAN adapter Wireless Network Connection 2:


Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 74-E5-0B-32-C4-A7
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes


Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:


Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . : domain.actdsltmp
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) WiFi Link 1000 BGN
Physical Address. . . . . . . . . : 74-E5-0B-32-C4-A6
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes


Ethernet adapter Local Area Connection:


Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GBE Family Controller
Physical Address. . . . . . . . . : 10-1F-74-1C-20-2F
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::d429:a16:8006:64e%11(Preferred)
Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.6.78(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . :
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 235937652
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-16-3A-D5-08-10-1F-74-1D-36-78


DNS Servers . . . . . . . . . . . : 8.8.8.8
8.8.4.4
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled


Ethernet adapter Hamachi:


Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Hamachi Network Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 7A-79-05-64-F5-8E
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2620:9b::564:f58e(Preferred)
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::7df9:98ff:d42:9234%21(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 5.100.245.142(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.0.0.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Wednesday, October 31, 2012 7:02:21 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Saturday, November 02, 2013 2:35:05 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 5.0.0.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 5.0.0.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 360348079
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-16-3A-D5-08-10-1F-74-1D-36-78


DNS Servers . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
fec0:0:0:ffff::2%1
fec0:0:0:ffff::3%1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled


Tunnel adapter Local Area Connection* 12:


Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes


Tunnel adapter isatap.domain.actdsltmp:


Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes


Tunnel adapter isatap.{3807F475-DE85-4C51-8515-003158984420}:


Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #3
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes


Tunnel adapter isatap.{061E912B-7983-49F5-AE69-F67EC6A07488}:


Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #4
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes


Tunnel adapter isatap.{F8E84067-B45A-418C-AB07-52F5212FE251}:


Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #5
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes


Tunnel adapter Reusable ISATAP Interface {119CBE7E-FD48-4087-9D68-80A038447264}:




Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #6
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

********************************************************************

so ya if you have any solutions please post them i would love to have this fixed.

Note: if this is a router problem I can't change any router settings but if not please don't blame it on that. also despite what my profile says i am running windows 7
 


Last edited:
#2
is this because there isn't a default gateway on my ethernet adapter for local area connection?
 


#3
okay i found a fix that seems to have worked thus far so i took the ip configuration the ipv4 adress,default gateway and such from the xp computer i use on the same network and put it in the windows seven computer that has the problem and thus far it has worked for about 24 hours
 


This website is not affiliated, owned, or endorsed by Microsoft Corporation. It is a member of the Microsoft Partner Program.