How can i make Windows Run Programs As Administrator always ?

Discussion in 'Windows 7 Help and Support' started by ZeraX, Mar 25, 2010.

  1. ZeraX

    ZeraX Senior Member

    Joined:
    Feb 12, 2010
    Messages:
    103
    Likes Received:
    2
    hi all
    there's something bother me, it's "Run As Administrator"
    i have many software, but most of them won't work properly unless i run as administrator
    like VideoGet it can put the videos on the desktop, or even can't download.
    and Your Uninstaller, can't remove junk and Registry left values.

    so i want to get rid of this, how ?

    much appreciate it
     
  2. Zeeman28a

    Zeeman28a New Member

    Joined:
    Jun 6, 2009
    Messages:
    84
    Likes Received:
    2
    You can change the shortcut of the apps to automatically run as administrator, but as long as you have the UAC enabled, you will have to put up with the prompt asking you to run it as an administrator.

    Right click on the icon for the app and go to properties. Click on the compatibility tab. At the bottom, put a checkmark for Run this program as an administrator.

    Sometimes, the above option is not available, the box is greyed out, then try this.

    Right click on the icon for the app and go to properties. Click on the Shortcut tab and then click the Advanced button. Put a checkmark for Run this program as an administrator.

    There is one more option but not recommended.

    Enable the built-in Administrator account and login to the computer with that.
     
    #2 Zeeman28a, Mar 25, 2010
    Last edited: Mar 25, 2010
  3. ZeraX

    ZeraX Senior Member

    Joined:
    Feb 12, 2010
    Messages:
    103
    Likes Received:
    2
    can't i tell the UAC to always run the programs to run as admin ?
     
  4. Zeeman28a

    Zeeman28a New Member

    Joined:
    Jun 6, 2009
    Messages:
    84
    Likes Received:
    2
    Only if you disable UAC all together.
     
  5. ZeraX

    ZeraX Senior Member

    Joined:
    Feb 12, 2010
    Messages:
    103
    Likes Received:
    2
    Unfortunately,
    anyway thanks for helping zeeman28a
    much appreciate it
     
  6. Mitchell_A

    Mitchell_A Excellent Member

    Joined:
    Feb 7, 2009
    Messages:
    5,068
    Likes Received:
    240
  7. Zeeman28a

    Zeeman28a New Member

    Joined:
    Jun 6, 2009
    Messages:
    84
    Likes Received:
    2
    Thanks Mitchell. Learned something new today. Should be good for Zera. But that seems like a lot of work. Plus we have to install another app to disable the UAC pop ups.

    I'll just stick with clicking OK for now.
     
  8. Mitchell_A

    Mitchell_A Excellent Member

    Joined:
    Feb 7, 2009
    Messages:
    5,068
    Likes Received:
    240
    Are you also aware you can change how strict the UAC is by default?
     
  9. Zeeman28a

    Zeeman28a New Member

    Joined:
    Jun 6, 2009
    Messages:
    84
    Likes Received:
    2
    Unless you turn it off (never notify), you will always be prompted when you "Run as administrator".
     

Share This Page

Loading...