I have the Latest Specs But Some problem in Windows 7 installation

#1
Hey Guyz, I have got Latest specs of Workstation but i am unable to install Windows 7 64-bit on it.

I have ,

Inter Quad Core E5504 Nehlam 2.0 GHz CPU
Intel® Workstation Board S5520SC Motherboard
2TB Western Digital Sata Hard Disk Drive
Palit Nvidia GTX 275 Graphics Card
8GB DDR3 RAM

With this Workstation I want to upgrade my existing Windows Vista 32 Bit to Windows 7 64-bit.

The Setup starts and I can install Windows 7 but after Completing the installation when Windows 7 starts for the first time I get a black screen and a mouse pointer. From here the setup goes nowhere further.

Can somebody help me out with this problem coz I have also tried doing this installation 3 times now formating the drive and fresly installing the OS. bu it aint working.
 


Mitchell_A

Excellent Member
#2
Are you doing an "Upgrade" from Vista or a "Clean" Install?
 


Saltgrass

Excellent Member
Microsoft Community Contributor
#3
How long have you waited for something to happen during the black screen?

Can you hit CTRL-ALT + DEL and get Task Manager? If so, can you start explorer.exe?

If you hit F8 during boot, are you given the option to start in safe mode?
 


#4
I am doing a CLEAN installation..........

I tried Installing with some other system of mine and now the installation works fine I am able to install Windows 7 64bit on my other hardware strange :eek::(





Are you doing an "Upgrade" from Vista or a "Clean" Install?
 


Mitchell_A

Excellent Member
#5
So you have or haven't fixed the problem?
 


reghakr

Essential Member
#6
Yes, it's best to do a "'clean" install
 


#7
I have kept my system on for a whole night almost 12 hours but in morning I see is Black screen with the pointer AGAIN!!!!:confused::confused::confused::confused:

Nope I cant hit a CTRL+ALT+DEL no task manager is visible.

I can go to Boot option but when selecting safe mode, the machine restarts again........and again........... again........

I finally decided to remove the HDD and try installation on another Hardware. And it worked.

I installed the Windows 7 on a much low-end PC.......

AMD ATHLON PHENOM-II 545
ASUS MOTHERBOARD( M2N 68AM+)
GEFORCE 9600 1GB GRAPHICS CARD.
2 GB DDR2 RAM
250 GB HDD SEAGATE



How long have you waited for something to happen during the black screen?

Can you hit CTRL-ALT + DEL and get Task Manager? If so, can you start explorer.exe?

If you hit F8 during boot, are you given the option to start in safe mode?
 


#8
I have fixed the problem by installing Windows 7 by another hardware......

But not with my WORKSTATION.......



So you have or haven't fixed the problem?
 


reghakr

Essential Member
#9
Try tapping the F3 through F8 keys on startup and see if you get a sceen with options,
 


This website is not affiliated, owned, or endorsed by Microsoft Corporation. It is a member of the Microsoft Partner Program.