Incompatible software made with Visual Basic. help!

Discussion in 'Windows 7 Help and Support' started by FoxAdriano, Jan 11, 2010.

  1. FoxAdriano

    FoxAdriano New Member

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Messages:
    40
    Likes Received:
    2
    Hi, 6-7 years ago a friend of mine made for me a software with Visual Basic. It is a very light software that I use for archiving my many reviews. I have just installed that software on Windows 7 but I have .dll problems. Before instaling that software I have noticed in the software source (origin setup) every .dll were processed as .dl_ Windows 7 read .dll files as .dl_
    I have used the windows 7 option program compatible but it is impossible to use that software.
    I absolutely have to install that software because I have its ARCHIVIE.DBF.
    Can you help me ple ase?
    Thanks a lot!
     
  2. Mitchell_A

    Mitchell_A Excellent Member

    Joined:
    Feb 7, 2009
    Messages:
    5,068
    Likes Received:
    240
    Have you tried running the program as an administrator, also is it possible that some DLL's aren't in Windows 7 that are required to run the program? It is 6-7 years old.
     
  3. Exp HP

    Exp HP New Member

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    94
    Likes Received:
    6
    I don't know for sure, but I doubt missing DLLs in Win7 is the problem. Microsoft has committed that Windows 7 will have support for VB6 (the last VB before .NET). 6-7 years ago would be about 1 year after the release of the first VB.NET, meaning the program was most likely either written in VB6 or VB.NET, but in either case it should be compatible;.

    I'm not sure if I understand the problem. Are the actual files .dl_ or .dll?

    A .dl_ file is a compressed .dll. As for how to convert between the two, I do not know.
     
    #3 Exp HP, Jan 11, 2010
    Last edited: Jan 11, 2010
  4. FoxAdriano

    FoxAdriano New Member

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Messages:
    40
    Likes Received:
    2
    Before installing Windows 7 in the setup folder taht I have in a differnet hardriver I saw .dll now I see .dl_
    I have insyalling that software with some errors. Now when I click on its shortcut in a small windows I get this writings: Run-TimeEroore 3044 C\Programs\Software is not a valid Path. Some days ago I get a different writing: DAO350.dll missing.
    Thanks.
     
  5. FoxAdriano

    FoxAdriano New Member

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Messages:
    40
    Likes Received:
    2
    Yes I have tried running the program as an administrator but I get the same problem.
     
  6. Mitchell_A

    Mitchell_A Excellent Member

    Joined:
    Feb 7, 2009
    Messages:
    5,068
    Likes Received:
    240
    Well, this still seems like a problem with some missing files.
    Do you have another machine running XP you can test it on?
     
  7. FoxAdriano

    FoxAdriano New Member

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Messages:
    40
    Likes Received:
    2
    Hi, thanks a lor for your reoly. My incompatible software is very light (4MB) but is is very important for me.
    Yes, I have tested (installed) that software on a different PC with Winodws XP, it works perfectly.
    Perhaps I make a mistake about running the program as an Administrator. I click on the shortcut as an Administrato. I do it. But I don't know if it is the right spet. If I click on right button on the shortcut on the Compatibility Tab I see that everything is disabled (compatibility for Win XP).
    Is this a problem?
    Thanks
     
  8. Mitchell_A

    Mitchell_A Excellent Member

    Joined:
    Feb 7, 2009
    Messages:
    5,068
    Likes Received:
    240
    What exactly does it say when you attempt to run it?
     
  9. FoxAdriano

    FoxAdriano New Member

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Messages:
    40
    Likes Received:
    2
    I get "Run-Time Error 3044. C:\Programmi\Pippo\ is not a right path. Make sure the path is right".
     
  10. Mitchell_A

    Mitchell_A Excellent Member

    Joined:
    Feb 7, 2009
    Messages:
    5,068
    Likes Received:
    240
    Have you tried running the program from another location ?
     
  11. FoxAdriano

    FoxAdriano New Member

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Messages:
    40
    Likes Received:
    2
    I have to tell you it is the firts time that I read
    C:\Programmi\Pippo\

    On every other program I see a different Path:
    I always see "Program Files" instead of "Programmi" (italian language). I always saw "Programmi" when I used Win XP only.
     
  12. Mitchell_A

    Mitchell_A Excellent Member

    Joined:
    Feb 7, 2009
    Messages:
    5,068
    Likes Received:
    240
    Ok, I see now.. well unfortunately, it probably means the ssoftware will have to be re-written for the new file path :(
     
  13. FoxAdriano

    FoxAdriano New Member

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Messages:
    40
    Likes Received:
    2
    mmmm, bad news, thanks
     
  14. Mitchell_A

    Mitchell_A Excellent Member

    Joined:
    Feb 7, 2009
    Messages:
    5,068
    Likes Received:
    240
    Unless of course, you want to install an italian version of windows 7.
    Sorry to be the bearer of bad news.
    Thanks for using the windows 7 Forums.
    See ya around. :)
     
  15. FoxAdriano

    FoxAdriano New Member

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Messages:
    40
    Likes Received:
    2
    I'm sorry but from wich location if in Windows 7 there isn't "Programmi"?
    Thanks
     
  16. Mitchell_A

    Mitchell_A Excellent Member

    Joined:
    Feb 7, 2009
    Messages:
    5,068
    Likes Received:
    240
    I mean another PC
     
  17. FoxAdriano

    FoxAdriano New Member

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Messages:
    40
    Likes Received:
    2
    I haven't another PC with Windows 7. That program works fine with a different PC with Win XP.
     
  18. Mitchell_A

    Mitchell_A Excellent Member

    Joined:
    Feb 7, 2009
    Messages:
    5,068
    Likes Received:
    240
    Maybe try creating an italian folder and putting the stuff in it? Just a thought.
     
  19. FoxAdriano

    FoxAdriano New Member

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Messages:
    40
    Likes Received:
    2
    INCREDIBLEEEEEEEEEEE!!!!!!! Now it works very fine. I have done what you have just told me and it worksssssssssss.
    In "C" I have create a new folder "Programmi" and I have copied inside that software. "Programmi" is a magic folder. ;)
    But I'd like to understand well, please. I use Windows 7 Ultimate in italian language.
    My incompatible software was already in "Programmi" folder and it was not working but when I have created another "Programmi" folder, my incompatible software works fine. Now in "C" I have 2 "Programmi" folders.
    Why please?
    Thanks a lottttttttttttttttttttttt
     
  20. FoxAdriano

    FoxAdriano New Member

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Messages:
    40
    Likes Received:
    2
    Can you tell me how I could leave a nice comment and give you some rep points, please?
    thanks
     
    Mitchell_A and (deleted member) like this.

Share This Page

Loading...