LifeCam not working on 64-bit Build 7100

Discussion in 'Windows 7 Hardware' started by newfie912, Jun 5, 2009.

  1. newfie912

    newfie912 New Member

    Joined:
    Jun 5, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I have a Microsoft LifeCam VX-7000 which worked on ther Windows 7 32-bit beta. I did a clean install of the Windows 7 64-bit RC (build 7100) and the cam does not work. I have installed the latest (version 2.91.139.0) Windows 7 beta drivers from MIcrosoft but the cam still does not work. When I attempt to run the LifeCam application it says "Connecting" and then "Initialization Error...".

    I am running on a Gigabyte mother board with an Intel E-5200 dual core processor, 4 GB RAM, and a Radeon HD 4850.

    Thanks in advance for any help or suggestions.

    don
     
  2. Radenight

    Radenight New Member

    Joined:
    Nov 16, 2008
    Messages:
    4,525
    Likes Received:
    108
    Hello and Welcome to Windows7forums.. :)

    Sounds like a driver issue.. ;) You said you installed the latest beta drivers from Microsoft.. were those specifically for your cam? Or were those just updates through Windows Update?
     
  3. newfie912

    newfie912 New Member

    Joined:
    Jun 5, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    The drivers were not from Windows Update. I went here "http://www.microsoft.com/hardware/windows7/support.mspx" and installed the latest webcam drivers. It appears that one installer is used for all the MicroSoft LifeCam webcams. Thanks for your reply

    don
     
  4. rcochen

    rcochen New Member

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Lifecam VX-6000

    I've installed the latest driver from Microsoft for Lifecam VX-6000- for 32 and 64 bit. Despite that the webcam is not functioning. I get an "Initialization error" notice when I try to open the program. Very frustrating. Any ideas.
     

Share This Page

Loading...