Windows 7 Lost all shell icons

Discussion in 'Desktop Customization' started by shan, Dec 15, 2009.

  1. shan

    shan New Member

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Hello people.. I am using Seven RTM, Build 7600....
    Today I just installed a gadget from the microsoft's website... it suggested me a reboot... After the reboot now I have all my icons lost. The taskbar has no icons at all... But if I click on the pinned items, they work fine. No icons are displayed in the Control Panel, Desktop and Computer as well. I cannot access the Start Menu. The Orb just glows when hovered but doesn't display the menu. I tried uninstalling the gadget and did a system restore. Also I created another user. The new user doesnt have icons as well. Rest all is working fine.
    Please help me on this...
     
  2. reghakr

    reghakr Excellent Member

    Joined:
    Jan 26, 2009
    Messages:
    14,220
    Likes Received:
    180
    Hopefully this program created a restore point for you to go back to.
     
  3. shan

    shan New Member

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Hey, thanks for your reply reghakr, but i reverted back to that point....
     
  4. shan

    shan New Member

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    BTW, the installer was a .msi file. and one of the account on my computer still displays icons normally.
     
  5. Tepid

    Tepid New Member

    Joined:
    Jun 11, 2009
    Messages:
    1,344
    Likes Received:
    38
    (This part was no help at all so, edited cause I don't know how to read)

    Then be careful what gadgets you install,, not all of them (in-fact most), are not Confirmed safe.

    Can you tell us or provide a link to the gadget you installed?
     
    #5 Tepid, Dec 21, 2009
    Last edited: Dec 26, 2009
  6. dre@ms

    dre@ms New Member

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    308
    Likes Received:
    2
    This might be useful. I recently encountered an issue with IE8, and one of the member suggested me to run sfc /scannow

    I have replaced my start orb, installed custom icons and patched uxtheme.dll to install 3rd party themes. Ran this sfc and unfortunately it replaced all my patched files with the originals. All my customization is lost.

    I believe, you can try this sfc /scannow for fixing the lost icons too.
     
  7. Tepid

    Tepid New Member

    Joined:
    Jun 11, 2009
    Messages:
    1,344
    Likes Received:
    38
    ehh,, ignore this post
     
    #7 Tepid, Dec 26, 2009
    Last edited: Dec 26, 2009

Share This Page

Loading...