My Gadgets Have Gone

Discussion in 'Windows 7 Help and Support' started by nehoma, Jun 21, 2009.

  1. nehoma

    nehoma Honorable Member

    Joined:
    May 8, 2009
    Messages:
    491
    Likes Received:
    7
    I am using Win 7, 7100 and have done a clean install but there does not seem to be any gadgets. Whether I right click on the screen and select gadgets or go to Control Panel ansd click the same bnothing happens. What is more when I write "desktop gadgets" in the help prog it produces anything but help about gadgets.

    Any Ideas folks?
     
  2. SIW2

    SIW2 New Member

    Joined:
    Jun 10, 2009
    Messages:
    1,172
    Likes Received:
    31
  3. dam89

    dam89 New Member

    Joined:
    May 8, 2009
    Messages:
    372
    Likes Received:
    8
    1.Check it is enabled in Control Panel>Programmes and Features>Turn Windows Feature on or off. (see attachment for screenshot)

    2. There was a bug i think that if UAC was completely Disabled Gadgets would not work.
     
  4. nehoma

    nehoma Honorable Member

    Joined:
    May 8, 2009
    Messages:
    491
    Likes Received:
    7
    gadgets

    Well you know what happens; a window pops up with lots of choices. I have tried each one and the little circle appears for a few mo then nothing happens.
     
  5. nehoma

    nehoma Honorable Member

    Joined:
    May 8, 2009
    Messages:
    491
    Likes Received:
    7
    I have tried the options given after typing gadgets in tthe start menu and still nothing happens

    I have also checked that the gadget platform feature is turned on and that the UAC is also on

    still no gadgets.
     
  6. dam89

    dam89 New Member

    Joined:
    May 8, 2009
    Messages:
    372
    Likes Received:
    8
    Thats really odd, what are your system specs - i'll have a look to see if there are any more things that may cause this

    EDIT: do you have desktop icons hidden - also you must restart after enabling UAC
     
    #6 dam89, Jun 22, 2009
    Last edited: Jun 22, 2009
  7. nehoma

    nehoma Honorable Member

    Joined:
    May 8, 2009
    Messages:
    491
    Likes Received:
    7
    System: intel core 2 quad, 6Gigs DDR 2, HDD WD Velociraptor SATA2, Vid. Nvidea G-Force 8800 ult

    I was wondering if a reinstall might fix it but I will probably wait until Win 7 hits the streets.
     

Share This Page

Loading...