Network constantly changing between Unidentified Public Network and Home

Discussion in 'Windows 7 Networking' started by bradlesliect, Aug 30, 2012.

  1. bradlesliect

    bradlesliect New Member

    Joined:
    Aug 30, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hi,

    Rather desperate right now.

    Home network with Wifi and ethernet. Using 3x Notebooks and 3x workstations.

    Problem:
    One of the workstations(W7 ultimate) keeps changing between Public and Home. When this happens, the internet connection dies. I cannot see other workstations either when on public network. Workstation using wifi. Does the same on cable. When it changes to Public, it disconnects from the internet and I cannot get to the router even though it has the workstation has an IP(DHCP or static). Default gateway and subnet is correct. TCP v4 is being used and nothing else is enabled.

    Why is this happening?

    - I have tried DHCP as well as Static addresses
    - Reconfigured NIC(Netgear WG311T), uninstalled and reinstalled it.
    - Removed Wifi connection and re-added it.
    - Changed auth type, encryption type and keys to connection

    Have I covered everything?

    The only thing different is that I installed a new router - Duo Plus 300wr. It cannot be the router because all the other notebooks connect to it wireless and so does my iPad, Android device and tablet...so it rules that out?

    Next.....?

    :(

    Thanks for any help you guys are able to offer. Appreciate it.
     
  2. Trouble

    Trouble Noob Whisperer

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    13,845
    Likes Received:
    833
    Hello and welcome to the forum.
    Determine the firmware version your new Router is currently using and check with the manufacturer and see if there is an update available.
    On the problem machine;
    Check for the presence of mDNSreponder.exe
     
  3. bradlesliect

    bradlesliect New Member

    Joined:
    Aug 30, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hi,

    Didn't work.

    - No Bonjour found in services
    - No string found in services

    Did the following:
    - Removed network
    - Uninstalled wifi card
    - Disabled AV

    Reboot and try again. Still nothing

    What else can it be? Router?
     
  4. Trouble

    Trouble Noob Whisperer

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    13,845
    Likes Received:
    833
    Think I already mentioned that, that might be worth considering.
    Additionally can you do an
    ipconfig /all | clip
    when the problem is present and paste the results into your next post.
     

Share This Page

Loading...