NO Sound!

Discussion in 'Windows 7 Help and Support' started by xptowindows7, Jun 28, 2010.

  1. xptowindows7

    xptowindows7 New Member

    Joined:
    Jun 28, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Got this PC from this guy,ran well, BUT - No sound. Please help.Thanks.

    Specs:

    AMD Athlon64 X2 4200
    4 GB RAM
    Nvidia 6800GS video card
    MSI motherboard Model # MS-7125

    Chipset: Nvdia - nForce4 - Rev4


    Sound card: Realtek , AC97'

    Running windows 7 Pro - X64
     
  2. fugno

    fugno New Member

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Messages:
    399
    Likes Received:
    14
    Did you right click on the speaker icon in the toolbar and set things up?
     
  3. stpbby

    stpbby New Member

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    do you see the soundcard with the correct driver in device manager? Are the sound properties setup?
     
  4. xptowindows7

    xptowindows7 New Member

    Joined:
    Jun 28, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0


    yes, in the Device Manager......under Sound & Controller
    - Realtek, AC97'

    I have uninstall the original and reinstalled the latest driver NOT the HD from Realtek, but to NO avail.....
     
  5. TorrentG

    TorrentG Banned

    Joined:
    May 31, 2010
    Messages:
    7,814
    Likes Received:
    372
    In the bios, make sure onboard sound is enabled. Then install this driver if not already:

    Realtek

    Then make sure it is set as the default playback device.

    If all checks out, then it is a heavy overclock of the memory/cpu causing the issue. AC '97 does this. Set standard clocks and the sound will function again.
     
    #5 TorrentG, Jun 28, 2010
    Last edited: Jun 28, 2010

Share This Page

Loading...