Optical drive question

Discussion in 'Windows Vista Help and Support' started by Pandaz3, Jan 1, 2008.

  1. Pandaz3

    Pandaz3 Honorable Member

    Joined:
    Dec 31, 2007
    Messages:
    48
    Likes Received:
    3
    I made a thread in the Hardware discussion hoping to find a solution, I won't re-post the question here, but perhaps you could look at it there

    Thanks
     
  2. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,836
    Likes Received:
    1,566
    I would try flashing the firmware. I know there's a recent update as I use a Lite-On, mine is a LH-18AP, I flashed it recently and its a easy process with these models. Website is here: Lite-On IT Corporation Global - Firmware and Others
    The above site is for the firmware too....Good luck.
     
  3. Pandaz3

    Pandaz3 Honorable Member

    Joined:
    Dec 31, 2007
    Messages:
    48
    Likes Received:
    3
    I tried but was unsuccessful, I went out and bought a Phillips Sata Drive (BenQ ?) and took the other two IDE drives out, but .... sameo sameo! I have tried removing users and all as I noticed that a program would not run as I was denied "Administrative rights" (I am the sole user)
     
  4. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,836
    Likes Received:
    1,566
    Hmm....Strange one. Tell me, did you add these drives without doing a fresh install? (I'd read your original post again but I'm short for time) If not try doing a fresh install so Vista picks everything up at the beginning.
     
  5. Pandaz3

    Pandaz3 Honorable Member

    Joined:
    Dec 31, 2007
    Messages:
    48
    Likes Received:
    3
    While I have not found a solution, someone else, in another forum asked about upper and lower registers in the registry. It seems to me I did this with Win 95, Me, or XP long ago.

    I really think I will wait till I Have the time and then put a new bigger drive in and load my new Vista 64 Ultimate. I intended to upgrade anyway, I just have several MS programs like Office '07, Street and Trips '08, Win Flight Simulator X, that I will have to re-install and re-activate. Lazy mainly.
     

Share This Page

Loading...