over clocking ????

Discussion in 'Windows 7 Tutorials' started by santheman, Jan 3, 2010.

  1. santheman

    santheman New Member

    Joined:
    Jan 3, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    hi all
    i was just wondering if it would be at all possible to overclock this.....???

    OS Name Microsoft Windows 7 Ultimate
    Version 6.1.7600 Build 7600
    Other OS Description Not Available
    OS Manufacturer Microsoft Corporation
    System Name CARLOS-PC
    System Manufacturer TriGem Computer NETHERLANDS
    System Model DreamSys
    System Type X86-based PC
    Processor Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.80GHz, 2788 Mhz, 1 Core(s), 1 Logical Processor(s)
    BIOS Version/Date Phoenix Technologies, LTD 6.00 PG, 12/02/2003

    And how would i go about doing it Please help!!!1:p

    sorry if theres too much information but too much is better than not enough...
    THANKS FOR ALL YOUR HELP
    :p:p:p
     
  2. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,834
    Likes Received:
    1,566
    Hi,
    this link will give you some basics: Intel Overclocking Guide - Overclock.net - Overclocking.net
    Almost any machine can overclocked to some degree although as I'm sure your aware some are easier to overclock than others. Try the above link for starters and then if you could list your motherboard, RAM and graphics it would be a great help.
     
  3. santheman

    santheman New Member

    Joined:
    Jan 3, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    yeah sorry...
    NVIDIA GeForce FX 5700LE
    1GB Ram = 2 x 512mb
    Mainboard SIS-651
    Bios Phoenix Award v6.00PG
    CPU Intel Pentium 4 2.80GHz
    Max Speed 2788 MHz
    L2 Cache 512kb

    is this any help
     
  4. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,834
    Likes Received:
    1,566
    To be honest santheman that system is getting rather old now and I'm not sure how it would stand up if you started overclocking it.. If it's more power your after then you would be better off upgrading to a more recent system.
     
  5. santheman

    santheman New Member

    Joined:
    Jan 3, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    yeah your rite, i have recently lost my job and cant afford one at the moment....but i agree its better to wait for an upgrad...
    thanks for your advice
     
  6. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,834
    Likes Received:
    1,566
    Depending on how much you want to spend an AMD based system could be obtained for not much cash, if you built it yourself of course..
     
  7. santheman

    santheman New Member

    Joined:
    Jan 3, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    lol funny you should mention that... i had an ABIT NF7-M Board not so long ago but i fried the chip by running the computer without the chipset fan plugged in (i no what a plonker lol) but i still have the processor its an AMD Athlon XP and is there nothin i can do with that ?????
     
  8. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,834
    Likes Received:
    1,566
    I guess if you could find an old motherboard you could use that but like with the other system your still talking about hardware that was released in 2003..
    Where abouts do you live?
     
  9. santheman

    santheman New Member

    Joined:
    Jan 3, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    lol funny you should mention that... i had an ABIT NF7-M Board not so long ago but i fried the chip by running the computer without the chipset fan plugged in (i no what a plonker lol) but i still have the processor its an AMD Athlon XP and is there nothin i can do with that ?????
     
  10. santheman

    santheman New Member

    Joined:
    Jan 3, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    i live in the uk (lancashire)
    i do have an old compaq deskpro pentium 3 800MHz
    still i know what ur saying, i do need an upgrade thats y i was thinkin of clockin the pentium 4... money is abit scarce with xmas and my daughters birthday all in the same week lol
    i will just have to wait till i have enough money for a decent board
     
  11. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,834
    Likes Received:
    1,566
    This little utility might prove usefull in overclocking that system:

    Free sis 651 motherboard Download
     

Share This Page

Loading...