Partition Nightmare

Discussion in 'Windows Vista Help and Support' started by imported_EverSoR, Feb 9, 2009.

  1. imported_EverSoR

    imported_EverSoR New Member

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hi All

    I plugged in a 160gb NTFS hot swappable that has 3 partitions on it. I unplugged the 160gb and plugged in my 1 terrabyte HDD NTFS hot swappable in the same sata port etc.

    Now this where the problem lies, my 1 terrabyte now shows that it has the same 3 partitions as the 160gb and 840gb unpartitioned space. It should just be 1 partition of 1 terrabyte. Iv rebooted the pc several times with 1 terrabyte connected / not connected, safemode etc. and its doesnt want to go back to normal. Vista also says i need to format the volume. I dont want to lose my data on it.
    It is almost as if vista cached the 160HDD partition setup to the 1 terrabyte HDD.


    Is there some corrupted file somewhere or something that has changed? or a utility that i can use?

    I have Vista Ultimate 64 SP1 installed.

    Thanx
     
  2. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,790
    Likes Received:
    1,563
    Is it possible to do a reboot inbetween swapping the drives?
     
  3. imported_EverSoR

    imported_EverSoR New Member

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Thanks for the reply, how ever the problem is not that the data is being cached, it's that in that specific instance it appears to have been and therefore has actually written CHANGES to the 1000gb.

    A complete shutdown and startup with ONLY the 1000gb drive plugged in shows the 160's partition info now. My single 1000gb partition is gone
     
  4. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,790
    Likes Received:
    1,563

Share This Page

Loading...