[PROBLEM]Incompatibility with Windows 7?

Discussion in 'Windows 7 Help and Support' started by fantomas2002ro, Nov 20, 2009.

  1. fantomas2002ro

    fantomas2002ro New Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Hello everibody!

    I installed WIndows 7 Professional Edition on my laptop: ASUSTeK Computer Inc. and I was surprised how good is this Operating System. But after a couple of days my WIndows broke down. I atach some print screens: RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting.
    First time I beleve that was a virus, so I formated all my hardware(physical format). I installed it again, but after couple of days it happed again. I formated again. I installed Windows 7 Ultimate, Professional x64, x86 on my system but it happed the same.
    When I installed Vista it didn't happed any more. Now I have WIndows XP Professional with sp3, but it's slow.
    P.S: On my desktop I installed WIndows 7 Professional x86 and it runs perfectly, and it is not a very powerful PC. I have only 512 MB of ram.
    On my laptop I installed Avg, Bitdifender, Avast, Avira all free edition(not all at once) and nobody found anything.
    All the OS are with license(I am a student).

    I think some of my driver is not compatibe with this OS. If it is an virus how do I remove it and why Vista didn't broke, or XP
     
  2. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,829
    Likes Received:
    1,565
  3. fantomas2002ro

    fantomas2002ro New Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
  4. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,829
    Likes Received:
    1,565
    Well it said it didn't have the information about compatibility so you may be in luck..

    Could you actually list your system hardware please..
     
  5. fantomas2002ro

    fantomas2002ro New Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Processor & Cache Memory Intel® Core™2 Duo Processor T6500/T6400 : 2.1 GHz - 2.0 GHz, FSB 800Hz, 2M L2 Cache;

    Operating System Genuine Windows Vista® Home Premium,
    Genuine Windows Vista® Home Basic,
    Chipset NVIDIA MCP75L
    Main Memory DDR2 800 MHz SDRAM, 2 x SODIMM socket for expansion up to 4GB SDRAM
    *Due to the 32-bit operation system's limitation, only 3GB will show up with a 4GB memory. The 64-bit operating system will not have this issue. For more information, please check Microsoft's support site: Windows Vista SP1 includes reporting of Installed System Memory (RAM)

    Display 15.6" HD (1366x768) LED backlight,Color-Shine (Glare-type),Asus Splendid Video Intelligent Technology
    Video Graphics & Memory NVIDIA® GeForce® G102M, with 512MB VRAM
    Hard Drive
    Up to 320GB, 5400rpm

    Optical Drive 5.25" , 12.7mm
    DVD Super Multi
    Card Reader 3 in 1 card reader, SD,MMC,MS
    Video Camera 1.3 Mega Pixel web camera
    Fax/Modem/LAN/WLAN Integrated 802.11a/b/g/n
    10/100/1000 Base T
    LED Status Indicator Power-on/Suspend
    Battery Charging/full/low
    Storage device access
    Capital / Scroll / Number Lock
    Wireless on status indicator
    Interface 1 x Microphone-in jack
    1 x Headphone-out jack
    1 x VGA port/Mini D-sub 15-pin for external monitor
    4 x USB 2.0 ports
    1 x RJ45 LAN Jack for LAN insert
    Hot Keys

    Function Keys:
    Fn+F1 Suspend switch
    Fn+F2 WLAN switch
    Fn+F2 Bluetooth switch
    Fn+F5 Brightness down
    Fn+F6 Brightness up
    Fn+F7 LCD on/off
    Fn+F8 LCD/CRT switch display
    Fn+F10 Volume on/mute
    Fn+F11 Volume down
    Fn+F12 Volume up
    Fn+Ins Numeric Key Pad on/off
    Fn+Del Scroll Lock on/off
    Fn+Space Power 4Gear
    Fn+C Splendid
    Audio Built-in Azalia compliant audio chip, with 3D effect & full duplex
    Built-in speaker and microphone
    Altec Lansing® co-brand speakers
    SRS
    Support Audio Jack Detect for Vista Basic Logo
    Support Audio CODEC criteria for Vista Premium Logo
    Keyboard 19mm full size 88 Key with MS Windows function keys
    Battery Pack & Life 6 cells: 2900/2200 mAh,
    AC Adapter Output: 19 V DC, 3.42 A, 65W
    Input: 100-240 V AC, 50/60 Hz universal
    Dimension & Weight 37.0 x 25.6 x 3.1~3.55 cm (W x D x H)
    2.6 kg (with 6 cell battery)
    Security BIOS Booting / HDD User Password Protection and security lock
    Kensington lock hole
    Supplied Accessories Optical Mouse (optional)

    Carrying bag (optional)
    Multimedia Software ASUSDVD 6-in-1
    Virus & Tool Software Adobe Acrobat Reader 8.0
    ASUS Utility Asus Win flash for BIOS and Driver live Update
    ASUS CopyProtect
    ASUS SmartLogon
    ASUS Net 4 switch
    Asus NB Probe +
    ASUS Wireless Console
    Asus Data Security Management(ADSM)
    Virtual Camera
    ASUS Splendid
    Asus Screen Saver
    Fancy Start
    Super Hybrid Engine
    Warranty & e-support 2-year limited global hardware warranty
    *different by country
    1-year battery pack warranty
    On-line problem resolution through web interface (BIOS, Driver update)
    OS (Microsoft Windows Vista) install/uninstall consultation
    Bundled software install/uninstall consultation
    ASUS software supporting
    OS Compatibility Windows Vista/Windows XP

    The specification is from here: http://usa.asus.com/product.aspx?P_ID=a0SoFMXEV1tE5tTL from Specification menu.
    I have the Intel® Core™2 Duo Processor T6500 : 2.1 GHz , FSB 800Hz, 2M L2 Cache; processor.
    I saw that only Vista and Xp are compatibility(for those I have drivers on cd).Why Windows 7 is not compatible. Maybe where sp1 will appe I could install it again?
     
    #5 fantomas2002ro, Nov 21, 2009
    Last edited: Nov 21, 2009
  6. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,829
    Likes Received:
    1,565
    Thanks for that..
    If you checkout the screenshot you'll see that there are drivers available for win 7. I'd go through the whole list and apply whats necessary, bios included. The link for the download page is here:

    ASUSTeK Computer Inc.
     
  7. fantomas2002ro

    fantomas2002ro New Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    I know that. I installed all the driver for Windows 7 but it didn't matter. After a couple of days the Win break down
     
  8. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,829
    Likes Received:
    1,565
    I looked through your errors and they do look fixable... I'm just wondering whats happening for them to happen in the first place..
     
  9. fantomas2002ro

    fantomas2002ro New Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    They appear from nowhere, I don't know. One teme during a film. another time during listening music, during worcking in visual studio 2008.

    P.S: My interner connection collaps. I could not navigate through the internet to look for answer.
    I do not know why, and I am very shure that is not a virus.
     
  10. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,829
    Likes Received:
    1,565
    Your sure your bios is the latest version?
     
  11. fantomas2002ro

    fantomas2002ro New Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    I don't konow because I didn't update my bios after I installed Windows 7. It might me.
    This errors could be because of that?
     
  12. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,829
    Likes Received:
    1,565
    It's certainly a possibility.. Your bios should always be the latest version anyway (usually)... I'd try updating it and see how you fair then..
     
  13. fantomas2002ro

    fantomas2002ro New Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    I'll do that where sp1 will appear for WIndows 7, now I'm staying on Vista. I'm very pleased with it.
     

Share This Page

Loading...