Problem with my audio driver :X

Discussion in 'Windows 7 Help and Support' started by Angelos E, Sep 20, 2011.

  1. Angelos E

    Angelos E New Member

    Joined:
    Sep 20, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Hi there ! i am new here in this forum and here is my problem i have a desktop pc which i just installed windows 7 but sound doesnt work.. I have done every possible solution it came on my mind but still doesnt work
    here are some informations about my hardware:

    [​IMG]



    [​IMG]



    [​IMG]



    plz i would appreciate any help and this helps you my GPU has also hdmi i dunno if it is related to the sound ..... Thanx in advance
     
  2. Trouble

    Trouble Noob Whisperer

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    13,845
    Likes Received:
    833
    Angelos E:
    Hello and welcome to the forum.
    I have merged your two threads as to avoid confusion. Please do not double or cross post.
    Regards
    Randy
     
  3. Angelos E

    Angelos E New Member

    Joined:
    Sep 20, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    oh hi there firstly and sorry for double post maybe i missclicked cuz i have many pages open from this site :S
     
  4. MikeHawthorne

    MikeHawthorne Essential Member
    Microsoft Community Contributor

    Joined:
    May 25, 2009
    Messages:
    6,045
    Likes Received:
    300
    The first thing I would try is to uninstall the sound device in Device Manager and then restart your computer and let it install again.

    See if it gets it right the second time.

    Your do have a yellow exclamation mark on one of he devices.
    See if there is a message about whats wrong with it.

    I've seen more sound problems when installing Windows 7 then any other kind.

    Once after messing around for an hour I unplugged the speakers and plugged them back in and it started working. Go figure.

    Mike
     
    #4 MikeHawthorne, Sep 20, 2011
    Last edited: Sep 20, 2011
  5. Angelos E

    Angelos E New Member

    Joined:
    Sep 20, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Thanx mike for your suggestion but i did it and still isnt working :S
     
  6. MikeHawthorne

    MikeHawthorne Essential Member
    Microsoft Community Contributor

    Joined:
    May 25, 2009
    Messages:
    6,045
    Likes Received:
    300
    Hi

    Check through this and see if there is anything there that you haven't tried.

    No sound in Windows

    You can try the Fix It apps on page 2, I've never tried these so I can't say how effective they are.

    Mike
     
  7. Trouble

    Trouble Noob Whisperer

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    13,845
    Likes Received:
    833
    I'm not sure exactly what or which audio devices you are trying to get to work? Can you advise as to if this is an integrated audio controller on your motherboard? In which case you might have some trouble with that device as, according to what I can determine it looks like it might be pretty old;
    If that is it you may be better off determining if you can disable (turn it off) in the BIOS and add a PCI / PCI-e audio card and see if that might provide better results.
    Looks like your MoBo has a firmware from 2005 and the last thing regarding drivers that I could find on the MSI support forums date to 2007 or earlier.
    If this is a add-on card that you've installed in the computer, first make sure that the onboard audio is disable in the bios and provide as much detail regarding the specifics on the Manufacturer's Name, Model Name, Model Number etc., and we may be able to find or help you find a recent driver. Best bet is generally manufacturer's website.
    Good Luck, keep us posted.
    Regards
    Randy
     
  8. Angelos E

    Angelos E New Member

    Joined:
    Sep 20, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    mmm if i remember corectly it is inrgrated auidio controller , so i will look up to theese solution and write back as soon as possible thanx for helping me .
     

Share This Page

Loading...