Windows 7 Star wars: Kotor problems

Discussion in 'Windows Games' started by darthmars1, Aug 30, 2009.

  1. darthmars1

    darthmars1 New Member

    Joined:
    Aug 30, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    ive had the RC for awhile now (so far so good on that part) and i decided to re-install one of my favorite games star wars: knights of the old republic, i fully patched it and everything but when i tried to play it would go to a black screen then it would say "this programme is not responding" minimize then close... so i tried run as administrator... that failed.. compatibility... that also failed...
    my stats are as followed
    Manufacturer:none(it was custom made)
    Processor:AMD Sempron(tm) Processor 3000+, ~1.6(has been recorded to go to 3.0)GHz
    Memory:1 gig
    Hard Drive:160 GB
    Video Card:NVIDIA GeForce 6150SE nForce 430
    Monitor:Generic PnP Monitor
    Sound Card:Speakers (High Definition Audio Device)
    Speakers/Headphones:3 words... digital surround sound
    Keyboard:Standard PS/2 Keyboard
    Mouse:Logitech USB Wheel Mouse
    Mouse Surface:something.... :)

    Motherboard:ASUS M2N-MX SE SERIES
    Computer Case:black piece of leet crap

    ive never had problems with the game before and yes before you say it i fully updated my graphiques card >_>

    if someone has a fix plz do tell this is one of my fav games :'(
     
  2. Highwayman

    Highwayman Extraordinary Member

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    3,977
    Likes Received:
    112
    well I dont think thats really a specs issue, despite the 6150 card being bit naff to be honest though its from the era of the game so should be fine. It's more likely its a issue with the settings or the OS maybe...there's a few games that didn't quite get through the net just yet. And when you said you installed latest driver for it, you did use the proper "M-series" driver not the mainstream ones?
     
  3. darthmars1

    darthmars1 New Member

    Joined:
    Aug 30, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    i no it wasent a spec issue but usually in this forums people dont awnser your questions unless you do put up your specs... besides ive managed to play fallout 3 on this comp (80 hours and ive only had 3 crashes in total :p) and yes i did use the proper drivers ive run into problems similar to these so i no all the "normal" fixes, strange thing is i was able to play this on beta but for some reason it refuses to work in RC
     
  4. Highwayman

    Highwayman Extraordinary Member

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    3,977
    Likes Received:
    112
  5. ghrark

    ghrark New Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    18
    Likes Received:
    2
    win 7 and Kotor have issues

    Kotor and win 7 have issues. i would attempt to find the setup file for kotor and run it as an administrator first off. then go and download directx 9.0c as directx 11 that comes with win 7 is not backwards compatible. that graphics chipset is fine to run kotor on as it's newer than the recommended chipset. that's how i got it work on my other win 7 pc. couldnt get kotor 2 to work but there are a few work arounds online if you google them. good luck!
     
  6. faithakinmola

    faithakinmola New Member

    Joined:
    Jun 27, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Re: win 7 and Kotor have issues

    i have kotor 2 i just got it today. and everything is fine until i finish creating my character windows tells me that the game has stopped working and i do not know what i should do. @ghrark if you are right i need to download directx9.oc? i have win 7 premium and wen i run xp compatibly the problem is the same. sorry if i seem to be jumping around but when i first installed and ran the program i was using window 7 then i switched to xp after i ran into the problem and it has been constant ever since not sure what i need to replace or what i need to do if someone could help me i would be very grateful thank you
     
  7. Jonathan Liles

    Jonathan Liles New Member

    Joined:
    Aug 28, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Re: win 7 and Kotor have issues

    hey i cant even get star wars kotor to install i click on install and it just freezes says its not responding then closes. i have an amd vision duel core amd radeon windows 7 home premium hp laptop brand new. any help?
     
  8. Preston Householder

    Joined:
    Nov 29, 2013
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    #8 Preston Householder, Nov 29, 2013
    Last edited: Nov 29, 2013
  9. Preston Householder

    Joined:
    Nov 29, 2013
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    And this is what the configure tells me 13.
     
    #9 Preston Householder, Nov 29, 2013
    Last edited: Nov 29, 2013
  10. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,848
    Likes Received:
    1,568
  11. Preston Householder

    Joined:
    Nov 29, 2013
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
  12. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,848
    Likes Received:
    1,568
  13. Preston Householder

    Joined:
    Nov 29, 2013
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    ok That fixed one thing but gave me another problem
    ggh.
     
  14. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,848
    Likes Received:
    1,568
  15. Preston Householder

    Joined:
    Nov 29, 2013
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    no the yellows fine but its the red Non-Windows Generic OpenGl 1.4.0 Drivers
     
  16. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,848
    Likes Received:
    1,568
    Hmm.... Have you tried playing the game? I just did a little googling and read that someone had the same 'fail' but the game played fine.
     
  17. Preston Householder

    Joined:
    Nov 29, 2013
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    I Did and i got the error again
     
  18. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,848
    Likes Received:
    1,568
    Well the Nvidia 6150SE Nforce 430 is good for GL 1.5 see here:

    http://www.nvidia.com/object/mobo_gpu_features_benefits.html

    You cannot download Open GL as it's included with the driver, which driver are you using?
     
  19. Preston Householder

    Joined:
    Nov 29, 2013
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    the basic one 307.83 when i do the update i get the first error but not the openGL
     
  20. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,848
    Likes Received:
    1,568

Share This Page

Loading...