Start menu graphics glitch, clear (blank) menus

Discussion in 'Windows 7 Graphics' started by mdmower, Feb 19, 2010.

  1. mdmower

    mdmower New Member

    Joined:
    Sep 24, 2009
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    I wonder if anyone else experiences a graphics glitch which I see quite often:

    When open the start menu and click on Games or Recent Items, I'm often greeted with a clear menu... I can't see any of the icons. It's as if Aero is starting it's fancy translucency --> opaque transition, but never finishes. I've attached a screenshot as an example. Closing the start menu and reopening often solves the problem.

    [Windows 7 Pro 64bit, AMD Catalyst 10.2 on HD4830]
    [​IMG]

    You can just see the outline of the menu, but it never loads.

    The funny thing is that I experienced this issue back when I was using Vista on a completely different computer. [Windows Vista SP1 32bit, nVidia Forceware 175.97 on GeForce 8600M GT]

    Here's an old picture,
    [​IMG]

    Has anyone else experienced this, and if so, found a resolution?
     
  2. Berrala

    Berrala New Member

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I've got the exact same problem. Strangely enough, my friend who bought an almost identical computer at the same time does not. Because of this I had thought my graphics card was the culprit... but you had this on two completely different set ups so I guess not (although it's still possible, however unlikely).

    Edit, forgot: My hard drive was defective and gave up after a week so I had it replaced. Installed everything from scratch again. The glitch was present in both installs of windows.

    Windows 7 Ultimate (64-bit)
    Radeon HD 5700: Catalyst 10.2 (same when I had 10.1)

    One more difference maybe. I'm using wide-screen screen, 1680*1050. If memory serves, my friend has 1280*1024.

    Another picture, showing only one "step" glitched out:
    [​IMG]
     
    #2 Berrala, Mar 13, 2010
    Last edited: Mar 13, 2010
  3. mdmower

    mdmower New Member

    Joined:
    Sep 24, 2009
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    You're definitely seeing the same glitch as me. The computers I'm using both experience it, and both have widescreen resolutions: 1920x1080 and 1680x1050.
     

Share This Page

Loading...