Task bar

Discussion in 'Windows 7 Help and Support' started by chrismof, Nov 28, 2009.

  1. chrismof

    chrismof Banned

    Joined:
    Nov 9, 2009
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    I have had windows 7 running on my PC for about 2 weeks. Something seems to have changed on the task bar at one time when I placed the mouse on the programs I had running in the task bar they would show up as a window pane but now it has changed back to how it was on XP as a box with writing could anyone please help me to change it back to the window pane.

    Thanks
    Chris
     
  2. stueycaster

    stueycaster Millennium Celebration Award Winner
    Premium Supporter

    Joined:
    Feb 5, 2009
    Messages:
    1,519
    Likes Received:
    53
    Did you set your desktop theme to either Basic, Classic or a High Contrast theme. An Aero theme is required for the Aero Peek feature of the taskbar.
     
  3. chrismof

    chrismof Banned

    Joined:
    Nov 9, 2009
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Thanks for your promt reply I have not changed any thing on my desk top theme could you tell me where I can find the Aero theme
     
  4. stueycaster

    stueycaster Millennium Celebration Award Winner
    Premium Supporter

    Joined:
    Feb 5, 2009
    Messages:
    1,519
    Likes Received:
    53
    Win7 comes set to an Aero theme. Do you have the Glass taskbar and window borders? If so you have an Aero theme already. If you don't do this.

    Right click: an empty spot on your desktop.
    Click: Personalize.
    Click on an Aero theme.

    If it's already set to Aero then you have another issue. In that case I'd run System File Checker.

    http://windows7forums.com/tweaks-guides-howtos/19250-system-file-checker-great-windows-fix-tool.html

    Or maybe someone with more computer expertise will come along with another suggestion.
     
  5. chrismof

    chrismof Banned

    Joined:
    Nov 9, 2009
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Thanks for the reply Ive had a look at the propertis and the aero peek is ticked but greted out
     
  6. chrismof

    chrismof Banned

    Joined:
    Nov 9, 2009
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    I managed to fix the problem typed into the search bar "aero" and it came up with a search and fix. Thanks for your help

    Chris
     
  7. stueycaster

    stueycaster Millennium Celebration Award Winner
    Premium Supporter

    Joined:
    Feb 5, 2009
    Messages:
    1,519
    Likes Received:
    53
    Thanks for letting us know how you fixed it.
     

Share This Page

Loading...