Time for a new rig

Discussion in 'General Computing' started by Matt, Apr 3, 2008.

  1. Matt

    Matt Senior Member

    Joined:
    May 7, 2007
    Messages:
    861
    Likes Received:
    8
    Well guys, it seems like my Mobo died last Wednesday, as when I turn it on, it says that the BIOS is corrupt. So, time for a new system. So, what do you think of the following components?

    CPU: Intel Core 2 Quad Q9300 Yorkfield 2.5GHz 6MB L2 Cache
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819115040

    Mobo: EVGA 132-CK-NF79-A1 LGA 775 NVIDIA nForce 790i Ultra SLI DDR3
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813188025

    GPU: XFX PVT98FYDF9 GeForce 9800 GTX(G92) 512MB 256-bit GDDR3 PCI Express 2.0 x16 HDCP
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814150287

    TV Tunner: AVerMedia AVERTV Bravo Hybrid PCI-E
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16815100034
     
  2. Kyle

    Kyle New Member

    Joined:
    Feb 7, 2008
    Messages:
    1,634
    Likes Received:
    53
    I think it's very kick-ass. Although, I'm not sure about the 9800, for the price.
    You can get an 8800GT for like $100 cheaper.
     
  3. temur

    temur New Member

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Yorkfield is the latest ones right?
    go to www.forums.overclockers.co.uk and do a spec check - they'll give you a good recommendation.

    About the 9800GTX - if money isn't an issue get it, but I'd recommend you just get an 8800GTX. The XFX ones in Britain are going for £150 GBP so I presume cheaper in the U.S.
    What monitor do you have?
     
  4. Matt

    Matt Senior Member

    Joined:
    May 7, 2007
    Messages:
    861
    Likes Received:
    8
    Well, my desktop monitor is a Samsung SyncMaster 173P, but I have a 40" LCD HDTV connected to my PC as well, and since the 9800GTX has HDMI, I wanted that one.

    Anyway, thanks for the link, I'll check it out. ;)
     
  5. Chaoswarrior

    Chaoswarrior New Member

    Joined:
    Sep 19, 2007
    Messages:
    208
    Likes Received:
    2
    It's ok i guess...
     
  6. temur

    temur New Member

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Why?
    You can just get an HDMI converter.
    DVI does HD too ;)
     

Share This Page

Loading...