video display deficiency in aero

Discussion in 'Windows 7 Graphics' started by scruffy1, Mar 11, 2011.

  1. scruffy1

    scruffy1 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    38
    Likes Received:
    1
    i keep being told "visual effects settings aren't optimized for best appearance" and the aero theme reverts to basic

    given i have an hd5770 and an e8400 plus 4gb of 1066 ram i am a little fussed that windoze 7 64bit seems unhappy with my resources being adequate

    it was fine until quite recently, and no major hardware changes have been made, and no, i am hardly pushing the envelope with ram resources usually used around the 25% mark

    i did however recently install sp1, but it wasn't an issue immediately, so i am a bit stumped

    the aero troubleshooter tells me the "desktop window manager is disabled" and if i let it apply the fix it seems fine, till shortly thereafter it complains again and downgrades the video once more

    any ideas ?
     
    #1 scruffy1, Mar 11, 2011
    Last edited: Mar 12, 2011
  2. Highwayman

    Highwayman Extraordinary Member

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    3,977
    Likes Received:
    112
    Pop to the control panel, select "system & Security" tab, then "system" tab, then "Advanced system settings", you should get a popup window and click the Performance "Settings" box, then finally you will get a full rundown of what visual effects are set to, choose best appearance to enable full aero mode then apply.
     
  3. Highwayman

    Highwayman Extraordinary Member

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    3,977
    Likes Received:
    112
    Also if the issue persists, try reinstalling the latest official catalyst drivers from amd.com
     
  4. scruffy1

    scruffy1 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    38
    Likes Received:
    1
    sazzafrazzin' sucky amd drivers....

    and despite a good run, i still find that i get to bluescreen running embedded video intermittently, which is very weird given i can game for hours without issue even when i switch on overdrive, but stock video speed and video embedding = russian roulette
     
  5. Highwayman

    Highwayman Extraordinary Member

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    3,977
    Likes Received:
    112
    maybe disable the video acceleration option on catalyst, could be that part of the driver is the problem, with a decent cpu it should be fine and lag free.
     

Share This Page

Loading...