virtual machine memory

Discussion in 'Windows 7 Help and Support' started by kentman234, Aug 6, 2012.

  1. kentman234

    kentman234 New Member

    Joined:
    Aug 3, 2012
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Hi,

    do you know how to set virtual machine memory in windows7? I run virtual machine software and it tells me that i use more than 50% of computer memory to the virtual machine. Please help! Thanks.
     
  2. Trouble

    Trouble Noob Whisperer

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    13,845
    Likes Received:
    833
    Perhaps if you could tell us what method / software you are using to create the virtual machine(s) (virtual box, VMware Player or Workstation, XPmode, etc.,) we could be more helpful most have a method or means of configuring the memory allocated to a particular instance of a VM, keeping in mind of course the the software itself while running would likely consume some additional memory. What is telling you that you are using 50% of presumably the host machine's available memory?
     
  3. kentman234

    kentman234 New Member

    Joined:
    Aug 3, 2012
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Virtual box is telling me that :)
     
  4. helpifIcan

    helpifIcan Extraordinary Member

    Joined:
    Jun 20, 2009
    Messages:
    768
    Likes Received:
    23
    Start vb click setting top left move slider to adjust memory usage.
     
    1 person likes this.
  5. kentman234

    kentman234 New Member

    Joined:
    Aug 3, 2012
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Thank you, it helped :thumbs_up:
     

Share This Page

Loading...