Vista display drivers

Discussion in 'Windows Vista Installation' started by krull50, Mar 12, 2008.

  1. krull50

    krull50 New Member

    Joined:
    Mar 12, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    after windows updated vista yesterday my video resolution is set to 800x600 and will not reset, does any one have an idea how to repair this so I can set the screen resolution for more that 800x600? :confused:
     
  2. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,816
    Likes Received:
    1,563
    Hmm...this is a weird one. Have you tried re-installing the drivers? Usually 800x600 is the default size of the driver so it sounds like the driver has some how been 're-set'.
     
  3. superbill

    superbill New Member

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Messages:
    774
    Likes Received:
    1
    Hi krull 50

    Have you ever updated, or installed a Driver for your Graphics Card?
    Go to your Computer Manufacturer or Motherboard or Graphics Card's
    Manufacturer's website, and download and install the correct, Vista
    compatible Driver for your Graphics Card, or onboard Graphics.
     
  4. Celestra

    Celestra Former Moderator

    Joined:
    Jan 15, 2008
    Messages:
    2,468
    Likes Received:
    14
    :) Hi!! I've heard compatibility is a key issue with the graphics card. I've also heard people have had weird problems with resolution. Someone swapped the DVI Cable for a D-Sub Analog Cable with a DVI-/D Sub Adapter at the GPU. Then booted into Windows in VGA - enabled mode. Which corrected the problem, but the picture was off to the side. This person then went into the NVIDIA Driver control center and created a custom configuration which addressed resolution, refresh rate and color depth. That did the trick. Sincerely, Celestra
     
  5. 03hdfatboy

    03hdfatboy Banned

    Joined:
    Feb 8, 2008
    Messages:
    1,416
    Likes Received:
    2
    I downloaded the updated drivers for My ATI cards the other day and I ended up having to roll 'em back cuz it screwed my junk up!
     
  6. 03hdfatboy

    03hdfatboy Banned

    Joined:
    Feb 8, 2008
    Messages:
    1,416
    Likes Received:
    2
    Sorry I just "read" this That is what mine was doing...sort of, I could change it... but every reboot?? give me a break!
     

Share This Page

Loading...