W7 boots normally but not in safe mode

Discussion in 'Windows 7 Help and Support' started by jsampson1945, Feb 26, 2013.

  1. jsampson1945

    jsampson1945 Senior Member

    Joined:
    Mar 14, 2012
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    When I try to boot Windows 7 in safe mode it waits several minutes after loading drivers, then closes down and reboots to normal mode. I find this in the process of investigating 'unspecified error 766f6c756d652e63 3f1' whereby I cannot check the disk without first doing a system restore and I cannot do a system restore without first checking the disk. There is 'an error caused by a recently-installed software package'. Is there any way of getting to safe mode to try to find where the corruption is?
     
  2. kaos

    kaos Senior Member

    Joined:
    May 9, 2011
    Messages:
    1,747
    Likes Received:
    33
    have u recenetly installed any program like a antivirus etc?.

    also u can go to start > run command prompt as adminstrator and type chkdsk /f /r
    or try doing a repair with the windows disk

    OR

    when the pc boots , keep pressing F8, select repair computer ( top option i believe ) > system recovery options > select keyboard input ( uk , us etc ) > type username and password IF prompted > and i believe there is startup repair?
     
  3. jsampson1945

    jsampson1945 Senior Member

    Joined:
    Mar 14, 2012
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    I have been trying various things including what you suggest. However, this morning the computer booted without showing any error message, and I was able to boot into safe mode. So the problem has disappeared as mysteriously as it came.
     
  4. kaos

    kaos Senior Member

    Joined:
    May 9, 2011
    Messages:
    1,747
    Likes Received:
    33
    least its sorted lol. let us no if u have anymore problems :)
     

Share This Page

Loading...