w7 run terribly slow in normal mode

Discussion in 'Windows 7 Help and Support' started by destinopolinesi, Nov 3, 2011.

  1. destinopolinesi

    destinopolinesi New Member

    Joined:
    Nov 3, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    i have bought a aspire 5252 one week ago and since ive use jdwldr, explorer, firefox, opera, chrome, skype, gimp and dreamweaver 8

    the problem is upon yesterday the w7 runs terribly slow in normal mode but it does it ok in secure & secure net.

    I have passed the antivirus and the spybot and i have cleaned the start up removing all not necessary that i had previously checked one by one googling

    the problem persists and this is the hijackthis log:

    http://assofenua.orgfree.com/hijackthis.log


    hoping your help
     
  2. Saltgrass

    Saltgrass Excellent Member
    Microsoft Community Contributor

    Joined:
    Oct 16, 2009
    Messages:
    15,157
    Likes Received:
    393
    Do you know what the following is? You might search your registry for the number.

    You seem to have the Norton online backup. I have not run this, but Norton has been known for taking quite a bit of computer time.

    How many anti-virus programs do you have running currently?
     
  3. destinopolinesi

    destinopolinesi New Member

    Joined:
    Nov 3, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    removed but the problem persists. Ive installed panda but after the problem began
    so i dont think is the problem. +?
     
  4. Drew

    Drew Banned

    Joined:
    Mar 25, 2006
    Messages:
    3,575
    Likes Received:
    146
    I firmly belive you have more than 1 security or lingering pieces of something other than just 1, in your system... there's just been too many things mentioned in the same breath that i makes me VERY suspisious.

    ??????????????

    And if I wondering about that, it also makes me wonder if there's more than 1 firewall happening, too...

    ????????????????????????

    Drew
     
    #4 Drew, Nov 4, 2011
    Last edited: Nov 4, 2011
  5. destinopolinesi

    destinopolinesi New Member

    Joined:
    Nov 3, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    yes possible is something relationed with the firewall because in sure net mode i can not change the parameters even reboot to the default ones
     
  6. Joe S

    Joe S Excellent Member

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    3,785
    Likes Received:
    113
    A lot of automatic backup programs are real resource hogs. If you had different AV software on before and uninstalled it go to the manufacturer's site and find their cleanup tool. AV programs can leave things behind that cause problems.
    Joe
     
  7. Drew

    Drew Banned

    Joined:
    Mar 25, 2006
    Messages:
    3,575
    Likes Received:
    146
    Ok, here's a rather long answer but...

    1. Do a Disc Check - >cmd, type, CHKDSK /r/f
    2. > cmd, type sfc /scannow
    3. > cmd, Run as Admin, type, cleanmgr sageset:1, hit Enter; put a check in all boxes, hit OK; now, type cleanmgr sagerun:1, hit Enter
    4. Get completely rid of whatever securiyt & use Microsoft Security Essentials
    5. Use the Win7 Firewall
    6. Run Malwarebytes
    7. Check msconfig for unwanted stuff running in the background & or @ Start-up
    8. Run CCleaner
    9. Internet Options, Delete & Delete
    10. Get rid of any toolbars.
    11. Avoid alledged Registry Fix Tools
    12. Read this - http://windows7forums.com/tweaks-guides-howto/74184-few-tips-potentially-useful-valuable-compilation.html

    Regards,
    Drew
     
  8. destinopolinesi

    destinopolinesi New Member

    Joined:
    Nov 3, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    i can not CHKDSK /r/f neither i can run cmd in admin mode. Ican only run chkdsk
    ive run sfc /scannow and there are no validation errors
    ive run (not as admin because i can not) cleanmgr sageset:1 and cleanmgr sagerun:1, and ive cleaned all
    i can not check, run; change parameter or reinstall Win7 Firewall, ig gives continuos errors
    Malwarebytes already run and cleaned
    CCleaner already run and cleaned
    Internet Options, Delete & Delete, HOW,
    10. Get rid of any toolbars NOT NEW TOOLBARS
    11. Avoid alledged Registry Fix Tools? OK I DO IT

    AND THE PROBLEM PERSISTS IN NORMAL MODE not in secure net mode

    AND THE PROBLEM PERSISTS IN NORMAL MODE not in secure net mode

    more please?

     

Share This Page

Loading...