Widows media player 12

Discussion in 'Windows 7 Help and Support' started by gardnerman, Oct 9, 2010.

  1. gardnerman

    gardnerman New Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    Hello everyone
    I have a problem and wondered if anyone can help please.
    I have just purchased a Canon digital camera with a movie function which seems to save in .mov format.
    Not a problem as such but all my previous video files are mpegs which come from my Sony handy cam, I haven't installed any software for the camera I've just put the SD card into my PC and copied files onto the HDD.
    Suddenly all my mpegs will only run the sound track in media player although the mov files run fine, I don't really know whether it's anything to do with the new camera files but I've only now noticed it when trying to view one of my mpegs.
    When I had XP media player would never run mpgs claiming it needed a codec, after allowing it to download the codec it would only play the sound with a visualisation, I had to us VLC player.
    I don't really want to go down that road again, if anyone can help I would be grateful.
     
  2. sn0wy82

    sn0wy82 New Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Messages:
    18
    Likes Received:
    2
    You'll definitely need a codec pack to playback .mov files (and others like .flv etc) The best pack is K-lite Mega Pack pack (works best with WMP12) http://www.codecguide.com/index.html Install and run with amin rights and associate file types and everything should work fine.
     
    #2 sn0wy82, Oct 9, 2010
    Last edited: Oct 9, 2010
  3. gardnerman

    gardnerman New Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    Thanks for the reply, however Wm is playing mov files, it's my original mpegs that it's only playing the audio.
    As for the link you have supplied it takes you to AVS video converter which I have already downloaded, it's not a free program and I don't think I should have to convert to another format to play in Wm let alone pay for that privilege (particularly as they were working up until now).
     
  4. gardnerman

    gardnerman New Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    Just a recap.
    I've found the codec pack download you suggested and installed it, however it has made no change.
     
  5. gardnerman

    gardnerman New Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    Getting wound up now!
    Since this thread I've now built a new PC with a clean install of Win7 64bit.

    Asus P7P55D-E LX USB3 DDR3 2200 M/board
    Intel i5 quad core CPU
    4gb Viper sector 5 DDR3 ram
    Thermaltake TR2-550 watt PSU
    Asus EAH4350 Silent 1GB graphic card
    Seagate Baracuda 250gb main HDD
    Western Digital 1TB secondary HDD
    Xigmatek Asgard screwless drive and pci slot mount case in black.

    Having trawled through problem after problem including needing to install separate sound card as on board device seemed to switch off after a few moments of idling (as if to save power), it would then switch on with a clunk like a light switch across a radio when sound was called for.
    Supplier couldn't help (Anglian Internet) and I must say the new sound card has cured this (Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio - Sound card - 24-bit - 96 kHz - 108 dB SNR - 7.1 - PCI - Creative X-Fi Xtreme Fidelity).
    The player will now play my mpegs but it has decided that it can't play WMA files (great as they were designed for this), it came up with a message "windows media player can't play this type of file and needs an update", I agreed to the update but even though it said it was updated successfully I get a message "an error occurred when opening file" two buttons "OK" and "web help".
    If I press web help i get a web page quoting error "windows media player C00D11B1", the page bangs on about making sure my sound device is working (which it is).
    I've once again installed VLC player but that starts and although the progression slider moves along there's no audio, the software that came with the creative card will play them with no trouble, these are legitimately purchased wma's but I'm sure DRM has something to do with it.
    I'm getting ar$ed off now and if I was in a Microsoft office somewhere there'd be some carnage!
     

Share This Page

Loading...