Windows 7 7100 x64 freeze on install

Discussion in 'Windows 7 Installation' started by itsmeh, Apr 25, 2009.

  1. itsmeh

    itsmeh New Member

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    It gets to about 23% and freezes, the system reboots, it brings up the menu to go to safe mode or continue normal, if i select normal, its a reboot loop. Currently I'm trying to use 7077 to see if it makes a difference, i see some people had issues with using a dvi monitor on this current build, casuing the freezing.

    Proc : c2d E6400 stock speed 2ghz
    Ram: 1gb crucial ballastix (not overclocked) running at 800mhz (the board wont support the speeds the ram is supposed to run at, so it selects the fastest speed it will accept with is 800mhz)
    motherboard: ecs gf7100pvt-m3 (its a piece of s*&^)

    all parts are brand new, its been running xp fine, without any issue, i have prime 95ed it day/night no problems, temps are fine, as it is not overclocked

    Ram speeds are set to auto, it could possibly be an nvidia problem?

    " Correction"

    7077 makes it to 100% and then puts me in the reboot loop, will try vista 64
     
    #1 itsmeh, Apr 25, 2009
    Last edited: Apr 25, 2009
  2. brandonM3

    brandonM3 New Member

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    sounds like you're kinda pushing the minimums for install?
     
  3. itsmeh

    itsmeh New Member

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    minimums? lol windows 7 is running on my brothers 1ghz pentium M tablet with 512 megs of ram and a 20 gb hd without issue.

    Why would it not run on a 64bit E6400 core2duo with 1gb of ram and a 300 gb sata harddrive? Sure, its an ECS motherboard thats cheap, it runs the ran in single channel mode But that should not be the problem. As the mobo was created as vista ready.

    Others have reported the issue as well , possible issue with dvi nvidia drivers
     
  4. brandonM3

    brandonM3 New Member

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    don't know bro... ?
     
  5. itsmeh

    itsmeh New Member

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    then dont reply to my post "bro"
     
  6. wpurcell

    wpurcell New Member

    Joined:
    Jan 10, 2009
    Messages:
    112
    Likes Received:
    0
    Good Morning! I was having issues with the graphics (MSI GTX280). That was with the Nvidia driver Windows wanted to use. I went to the Nvidia website and installed their driver for Windows 7 64bit and all is fine now. Perhaps you could try that?
     
  7. itsmeh

    itsmeh New Member

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    My problem is i can't install the OS at all, i get reboot loops, or freezing while expanding. If it manages to complete , it reboots (as its supposed to) then brings up a screen "windows did not shut down properly" you can select start normal, and it will just reboot over and over to the same screen

    if you select safe mode, it will try to finish loading setup but will bring up a box telling you it can't complete the install from safe mode
     
  8. Jbaluck

    Jbaluck New Member

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Same Problem

    I have the same problem. After running install and the final restart, the computer just hangs. The screen is blank but there is a visible "Windows 7 Evaluation copy Build 7100" logo on the bottom right of the screen. Restarting in safe mood results in the same problem you're having with it not wanting to finish setup in that mode. You wouldn't happen to be running it in raid array of any type would you. My next idea is to try on just an install on a vanilla sata hd drive.
     
  9. Jbaluck

    Jbaluck New Member

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    system specs

    Guess my specs didn't pop up on the last thread

    System Manufacturer/Model Number Home Built
    OS Windows Vista x64,Windows 7 x64 Build 7100
    CPU Core i7 920 overclocked 3.2ghz
    Motherboard Foxconn Blood Rage
    Memory OCZ 6 GB
    Graphics Card GeForce 260 GTX CORE 216
    Monitor Acer H21
    Screen Resolution 1900x1080
    Mouse Logitech G5
    PSU 750 watt
    Case Apevia
    Cooling Cooler Master V8
    Hard Drives Maxtor 2x 200 GB 7200 Raid 0 array =386 GB, 1TB Samsung 7200
     
  10. itsmeh

    itsmeh New Member

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    win 7

    Even with the RC its the same problem, I think it has to do with the Nvidia sata drivers, since my board is nvidia everything nforce, I think is the problem
     
  11. peter2108

    peter2108 New Member

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Messages:
    100
    Likes Received:
    0
    just a stupid question, the install dvd you're running has no error ?
     

Share This Page

Loading...