Windows 7 Snipping Tool does not let me Save

Discussion in 'Windows 7 Help and Support' started by kevphil, Jan 28, 2013.

  1. kevphil

    kevphil Senior Member

    Joined:
    Jun 28, 2011
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Out of the blue, the Windows 7 Snipping Tool no longer lets me Save. I am still able to Copy the graphic to the Clipboard (which is usually what I want anyway), but the Save feature is not working. Any ideas would be much appreciated. I scanned with Malwarebytes, Avast and CCleaner just a couple weeks ago...

    MS Windows 7 Pro
    i7 980X 6-Core
    12 GB RAM
    1 GB Nvidia

    Thanks!
     
    #1 kevphil, Jan 28, 2013
    Last edited: Jan 28, 2013
  2. patcooke

    patcooke Microsoft MVP
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    May 16, 2010
    Messages:
    5,456
    Likes Received:
    268
    When you say it's not working do you mean it's "greyed out" or it doesn't actually save the image?
     
  3. kevphil

    kevphil Senior Member

    Joined:
    Jun 28, 2011
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    No, the Command is visible in the File Menu. But clicking on it (either the entry in the File Menu, or the floppy Save icon) does nothing. If I just try to close the Snipping Tool window, it asks me if I want to Save. I click "yes" and the window closes without comment (no Save dialog, nothing).

    Thanks!
     
  4. patcooke

    patcooke Microsoft MVP
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    May 16, 2010
    Messages:
    5,456
    Likes Received:
    268
    I'd try two things:

    1. A system restore back to before the problem occurred.

    2. A system file check - goto command prompt and enter the command:

    sfc /scannow
     
  5. kevphil

    kevphil Senior Member

    Joined:
    Jun 28, 2011
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    I did not try doing the Restore; I'm reluctant to do so at this time, but I will consider it in the days ahead, especially if other problems creep up.

    However, I did do the ScanNow and there were no issues found. Thanks for your suggestions, Pat.
     
    #5 kevphil, Jan 28, 2013
    Last edited: Jan 29, 2013

Share This Page

Loading...