Windows 7 x64 SP1 - unending crashes

Discussion in 'Windows 7 Help and Support' started by Totenglocke, Mar 12, 2011.

  1. Totenglocke

    Totenglocke New Member

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    I've been using Win 7 64-bit since the beta and no issues at all - until I installed SP1. Now I get constant lockups and it seems to be related to the video driver about 50% of the time. I've done a clean install of the latest driver, tried removing SP1, done a system restore to before SP1 (clean driver install after that too) and nothing seems to work. I'm thinking I'll have to reformat (which I really don't want to do).

    Any ideas on how to fix this other than reformatting?
     
  2. Joe S

    Joe S Excellent Member

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    3,785
    Likes Received:
    113
    Did you try Driver Sweeper when updating the video driver? It removes all of the old driver stuff.
    Joe
     
  3. Totenglocke

    Totenglocke New Member

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    It's an nvida card and with their new drivers, they have an option to wipe the old driver completely and do a completely new driver install (which I did). I'll try out driver sweeper though (if I can get the system to run long enough to use it).
     
  4. Saltgrass

    Saltgrass Excellent Member
    Microsoft Community Contributor

    Joined:
    Oct 16, 2009
    Messages:
    15,157
    Likes Received:
    393
    Are you showing any error messages in event viewer? Do you show having received an update through Windows update for your video device?

    You might try running a re-assessment for the Windows Performance index, maybe a video problem will show up. You could also run the DXdiag to see if anything shows up there.
     

Share This Page

Loading...