Windows doesn't recognize Camcorder in Devices Manager

Discussion in 'Windows Vista Help and Support' started by surfdabeach, May 6, 2008.

  1. surfdabeach

    surfdabeach New Member

    Joined:
    May 6, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I have a new Dell XPS420 with Windows Vista
    I also have a new camcorder (Canon HV30) with preferred editing software, Premiere Elements 4. I've not been able to transfer video in Elements.

    I went to the Device Manager and the camcorder is not listed in the Images Devices folder. (I do have the HV30 turned on, in the 'play' mode and using a newly purchased Firewire cable)

    What needs to happen so that the computer, with Vista, recognizes the Canon HV30 camcorder?
     
  2. kjanx

    kjanx Guest

    look on the canon website to see if there are vista drivers, for that model.
    or if vista is even supported
     
  3. superbill

    superbill New Member

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Messages:
    774
    Likes Received:
    1
    Hi

    If you've got Vista, make sure you've downloaded SP1.!!!!

    Some of the best advice you'll find on using this camcorder can be found on the Muvipix.com Hi-Def forum, which you can find here.

    muvipix Forum • Index page
     
  4. 03hdfatboy

    03hdfatboy Banned

    Joined:
    Feb 8, 2008
    Messages:
    1,416
    Likes Received:
    2
    You can also use a TV tuner card that allows RCA inputs and transfer your video to your PC that way.. thats the way I do mine. :D
     

Share This Page

Loading...