Win7 x64 SP1 - New Install - Web Certificate Problems

Discussion in 'Windows 7 Help and Support' started by PerryCodes, Feb 23, 2011.

  1. PerryCodes

    PerryCodes New Member

    Joined:
    Feb 23, 2011
    Messages:
    6
    Just performed a new install from scratch. Windows 7 x64 / SP1. Seem to be having all sorts of trouble with https sites...

    For instance - I'll visit:
    and everything is okay, but when I click on the 'My Account' link: IE displays says "Certificate Error: Navigation Blocked" and I'm given the following three choices:

    - Click here to close this webpage.
    - Continue to this website (not recommended).
    - More information

    I -am- behind a proxy, however, a laptop running x32 non-sp1 has absolutely no problems with security certs. Is this a known issue or am I a lone survivor slowly dying on a desert island?

    Cheers ~ Jason
  2. Enog82

    Enog82 New Member

    Joined:
    Feb 23, 2011
    Messages:
    2
    You're not alone with this, I've got exactly the same problem with ebay, hotmail, amazon, etc, and I'm also running Windows 7 x64 which I've just updated to SP1. Any site with a SSL certificate seems to be affected, as though Windows just doesn't know what the certificates are!

    For the time being, I think I'm going to roll the update back and wait for it to be fixed!
  3. PerryCodes

    PerryCodes New Member

    Joined:
    Feb 23, 2011
    Messages:
    6
    It's never nice to have a problem like this, but knowing you're not alone sure makes it feel better :) Thanks for taking the time to respond.

    Jason
  4. Super Sarge

    Super Sarge New Member

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    1,738
    I have Had SP1 for over a month and never experienced this problem. I am sure many others here have had SP1 for awhile also, I may be wrong but I think this is the first posting of this problem
    Last edited: Feb 23, 2011
  5. PerryCodes

    PerryCodes New Member

    Joined:
    Feb 23, 2011
    Messages:
    6
    Sounds like I'd better start trouble-shooting again.

    Jason

Share This Page