W7 SATA HD question

Discussion in 'Windows 7 Help and Support' started by ekafrawy, May 17, 2009.

  1. ekafrawy

    ekafrawy New Member

    Joined:
    May 17, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    I just installed windows 7, and everything is working great so far except for one thing.

    When I view Computer folder, it only shows one of my two hard drives under Hard Drive section. I have two SATA Hard Drives, a 1TB drive windows is installed on, and another 500gb HardDrive for Mp3s. The strange thing is that I see both Hard Drives in the bios menu, and also in Windows 7'd Device mananger. I just cant see it in Windows Explorer.

    Any Ideas?

    Thanks,
    Eric
     
  2. egamble

    egamble New Member

    Joined:
    May 17, 2009
    Messages:
    10
    Likes Received:
    2
    You need to assign it a drive letter in the disk management screen, then it should show up.
     
  3. ekafrawy

    ekafrawy New Member

    Joined:
    May 17, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Can you direct me to the disk management screen.

    THanks,
     
  4. egamble

    egamble New Member

    Joined:
    May 17, 2009
    Messages:
    10
    Likes Received:
    2
    Right click Computer->Manage then go to Storage and launch disk management. Within disk management, right click on the other hd and there should be something about drive letter.
     
    Radenight and (deleted member) like this.
  5. ekafrawy

    ekafrawy New Member

    Joined:
    May 17, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Got it. And I now see it on the computer folder.

    Thanks for the help!

    Eric
     
  6. restorick

    restorick New Member

    Joined:
    May 18, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    similar issue, only different

    I had the same problem, and I was able to get the drive visible by adding a drive letter. However, if I reboot the system (ir it boots itself), the drive letter is lost and I have to reassign the letter and create the share all over again.

    Any ideas on what I can do to fix this?

    Thanks in advance,
    Rick
     

Share This Page

Loading...