Annoying error in Windows 7 64bit

Discussion in 'Windows 7 Help and Support' started by skeptic, Jul 29, 2010.

  1. skeptic

    skeptic Senior Member

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    when im trying to start an applications, songs, and many other things even they are related to win 7 64 bit i got this error
    3be9900untitled.

    how can i fix this?
    i cant even run msn
     
  2. skeptic

    skeptic Senior Member

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    and another one
    i also receive this error
    afb8ed0cuntitled.
     
  3. TorrentG

    TorrentG Banned

    Joined:
    May 31, 2010
    Messages:
    7,814
    Likes Received:
    372
    Hey there.

    Open an elevated command prompt. Then copy/paste this to it and press enter:

    Code:
    sfc /scannow
    That will fix it for you.
     
  4. skeptic

    skeptic Senior Member

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    already did it and it didn't help :S
     
  5. TorrentG

    TorrentG Banned

    Joined:
    May 31, 2010
    Messages:
    7,814
    Likes Received:
    372
    Extract my attachment. Then copy/paste the avicap32.dll to C:\Windows\System32

    It will ask you if you want to replace the one there already. Choose to do that.

    Reboot.

    If for some reason it won't let you copy over the file, use safe mode to do so.

    Let us know how it goes.
     

    Attached Files:

  6. skeptic

    skeptic Senior Member

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    C:\Users\Administrator> sfc /scannow

    Beginning system scan. This process will take some time.

    Beginning verification phase of system scan.
    Verification 100% complete.
    Windows Resource Protection found corrupt files but was unable to fix some of th
    em.
    Details are included in the CBS.Log windir\Logs\CBS\CBS.log. For example
    C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log
     
  7. TorrentG

    TorrentG Banned

    Joined:
    May 31, 2010
    Messages:
    7,814
    Likes Received:
    372
    Run the command from the command prompt while booted to safe mode. See if that does somethin'.
     
  8. skeptic

    skeptic Senior Member

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    i downloaded the file avicap32.dll that u uploaded tried to replace with the original and the original was 0kb but it didnt let me says the file is blocked i tried to unlock it with unlocker didnt help, tried to run in safe mode also didnt let me replace it. Tried to restart the comp using erd commander also didnt let me. also scanned The hd for viruses using nod32. The file is completly blocked from deleting/replacing.
    what can i do to fix this
    10x
     
    #8 skeptic, Jul 29, 2010
    Last edited: Jul 29, 2010
  9. TorrentG

    TorrentG Banned

    Joined:
    May 31, 2010
    Messages:
    7,814
    Likes Received:
    372
    Download and burn Linux Live to disc, then boot to it. Once the OS is up and running, try deleting the file from there.

    http://www.knoppix.net/
     
  10. skeptic

    skeptic Senior Member

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    done. deleted it with linux
    there was 2 files damaged avrt.dll and avicap32.dll
    redownloaded them and replaced them 100% but still have the same error when trying to open songs\some of applications. so it seems like the problem is not in the files but in the hard drive
    and the sound isn't working
    could be the hard drive is damaged?
    the funny thing that 70% of the programs working 100%. explorers are also fine.
    the video player is fine only no sound at all.
    if i will format only 1 disk (the hard disc is split to 3 labels)
    because when i also tried to install 32 bit i had this error:

    3fd5c627untitle1d.

    and i also tried to install even xp and also gave me error
    weird computer
     
  11. TorrentG

    TorrentG Banned

    Joined:
    May 31, 2010
    Messages:
    7,814
    Likes Received:
    372
    Download, install, run then update the definitions in Malwarebytes in safe mode + networking. Scan the system with it and let it remove anything it finds.

    Then try running an sfc /scannow again, after a reboot to safe mode.
     
  12. skeptic

    skeptic Senior Member

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    where can i download it pls
     
  13. skeptic

    skeptic Senior Member

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    done everything. no viruses where found.
    did also the sfc /scannow and restarted. still same errors :(
     
  14. Agent Data

    Agent Data Banned

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    918
    Likes Received:
    42
    do a repair install from DVD
     
  15. skeptic

    skeptic Senior Member

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    did it and it found no errors.
     
  16. Agent Data

    Agent Data Banned

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    918
    Likes Received:
    42
    you mean problem is still the same?
     
  17. skeptic

    skeptic Senior Member

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    yeah. i tried all the repair options. system repair, windows diagnostic, etc... nothing helped
     

Share This Page

Loading...