Windows 7 How do you get GTA IV to work in Win 7?????

Discussion in 'Windows Games' started by tylerward, Jan 27, 2009.

  1. SLiM PiCKiNS

    Joined:
    Jan 20, 2009
    Messages:
    88
    Likes Received:
    0
    ftr got it working fine after installing from disc/updating to 1.0.2 on win7 x64 build 7000
     
  2. brandonM3

    brandonM3 New Member

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    GTA IV with build 7048 x64

    I kept having probs installing until I ran it for compatibility for XP and I had to install the Windows Live thing too, kept saying I was missing that file. - works great though!!




    Intel Core i7
    500gb Deskstars (3) Striped Array
    Radeon 4870's in Crossfire
    6gb GDDR3 tri-channel Corsair Dominator 1866
     
  3. RenatoGanesh

    RenatoGanesh New Member

    Joined:
    May 20, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    hi fellas! I´ve got windows 7 installed and GTA IV original workin´ properlly. However, I´ve got a problem with my USB joystick. I´ve been tried to install an file that emulate it on vista (and it goals, workin very fine!) but now, it doesn't work. Anybody has a file that works to send to me or post the file?
    tnks 4 all!
     
  4. hussanali

    hussanali Banned

    Joined:
    Mar 12, 2009
    Messages:
    74
    Likes Received:
    1
    Is GTA IV working on Windows 7
     
  5. livilaNic

    livilaNic New Member

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Not sure what the problem is. I slapped the disk in the drive and installed with absolutely no problems. I didn't have to run it in compatibility mode or anything. W7 x64 RC build 7100.

    @hussanali

    Yes.
     
  6. hussanali

    hussanali Banned

    Joined:
    Mar 12, 2009
    Messages:
    74
    Likes Received:
    1
    Whats your specs.
     
  7. livilaNic

    livilaNic New Member

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    ASUS P5N32-E SLI PLUS
    C2D E6750 2.66GHz
    4GB OCZ Special Ops Edition 800MHz
    EVGA 8800GT 512MB Superclocked
    WD-2500AAKS 250GB HDD
    WD-1600JS 160GB HDD
    OCZ GameXstream 600W PSU
     
  8. hussanali

    hussanali Banned

    Joined:
    Mar 12, 2009
    Messages:
    74
    Likes Received:
    1
    Where U from ?
     
  9. Highwayman

    Highwayman Extraordinary Member

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    3,977
    Likes Received:
    112
    strange..... I've had no troubles with either installing or running the game at all without any messing on or compatibility mode on patch 1.3, must be twitchy setups or drivers prehaps?:confused:
     
  10. hussanali

    hussanali Banned

    Joined:
    Mar 12, 2009
    Messages:
    74
    Likes Received:
    1
    Is it pirated. ?
     
  11. Highwayman

    Highwayman Extraordinary Member

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    3,977
    Likes Received:
    112
    No its a retail dvd, pointless pirating it really as the online game is mint, not to mention my local Morrisons sell it for £9.99 :razz:
     
  12. Wolfhead

    Wolfhead New Member

    Joined:
    May 28, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Works fine for me

    I have the retail version and that works fine for me too. Installed and played with no problems.

    System: Windows 7100 - 32 bit
    E8400 processor
    P5QL-E mobo
     
  13. Eagle1Kenobi

    Eagle1Kenobi New Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Old Topic, Same problems

    Hi,

    I realize this is an old topic but I'm rather frustrated, and all the loops you have to jump through just to play this game is so annoying I nearly took it back.

    Anyway, I get it installed just fine (win7 x86) but when I attempt to run, even with most compat modes ... it gets to the point where it reads the cd, passes that and then ... nothing. Rinse/repeat even after updates and even after attempting to use nocds .. same result. I really don't think I should have to go through this much hell to play a game I payed for. Is it going to take going back to XP to get this to work or am I missing something obvious. .. or?
     
  14. Timelog

    Timelog New Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    58
    Likes Received:
    2
    Well, I had that problem also, and it took me a reinstall of windows 7 and updating the drivers and installing directx 9.0c before i connect to the internet or install games to get it to work. I have a topic opened on this forum for the right way to install it. http://windows7forums.com/windows-7-games/25651-problems-games-windows-7-works-most-time.html I would try this first before you go back to xp, it seems that GTA IV and other games run a lot smoother with win 7, at least with the 64 bit version.
     

Share This Page

Loading...