No Internet Access / PPPoE ?'s

callidus

Active Member
#1
Hello all, I'm new to this forum because I am in desperate need of help. I just bought a D-Link Wireless USB Adapter (specs in ipconfig) and I cannot for the life of me get access to the internet, but the weird thing is I had access for like 10 minutes and it went back to this. I can login to my Bell 2Wire router/modem network and then i get no access. (yellow caution at wireless icon task tray in bottom right). My password encryption is set to WPA2-PSK (AES)

Things I have tried:

netsh in cmd
ipconfig release/renew
installation of software and then manual install of driver, clean un/install both times
ipv4 manual entering of info, ip, dns, subnet etc
disabling of ipv6
made sure MAC of adapter is in modem/router config (192.168.2.1)
windows fix-it utility
restart of modem/router as well as computer
change of channels (1,3,5,6,8,9,11)
changing usb ports from front to back

PC Specs/Adapter/Modem:

gateway desktop (~2009)
windows 7 updated
adapter driver - 1006.3.820.2010 (date 8/20/2010)
bell 2wire modem updated firmware
*i get internet with ethernet plugged in, but I am way to far to use, and I have been trying with the ethernet adapter disabled/enabled*


Here is my ipconfig /all:

Windows IP Configuration


Host Name . . . . . . . . . . . . : Wannop-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : home


Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:


Connection-specific DNS Suffix . : home
Description . . . . . . . . . . . : D-Link DWA-121 Wireless N 150 Pico USB Ad
apter
Physical Address. . . . . . . . . : 1C-7E-E5-5C-8C-4C
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::6433:4a47:11a9:e083%15(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.2.29(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Monday, April 16, 2012 8:53:13 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Thursday, April 19, 2012 8:53:14 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.2.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.2.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 320634597
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-13-63-1A-2B-90-FB-A6-84-D8-7A


DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.2.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled


Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:


Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes


Tunnel adapter isatap.home:


Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . : home
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #3
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes



Also, the signal on my 2wire modem/router sucks, and want to setup my linksys router to emit a better signal. The configuration in 192.168.2.1 in my browser is quite confusing, and am wondering what exact items i must disable in order to turn it into a 'dumb' modem? I know i must configure my linksys to use PPPoE with the login information of the 2wire and hook that up from any port on the 2wire to the 'Internet' port on the linksys. Is this correct? Also, is there anything else I have to do?

I have been at this all day, if anyone could help I would love you forever.
 


callidus

Active Member
#2
solved : created static ip in ipv4 properties of wireless adapter.. i want to shoot myself now but i fixed it!!

still need help with pppoe q though
 


This website is not affiliated, owned, or endorsed by Microsoft Corporation. It is a member of the Microsoft Partner Program.