xp to 7 upgrade, now 360 is sad

Discussion in 'Windows 7 Installation' started by Clock Work, Oct 25, 2009.

  1. Clock Work

    Clock Work New Member

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    ok so here it is,

    i grabbed a copy of windows 7 and decided to check it out, but after i upgraded i found out all my videos will no longer stream to my 360.

    so heres how it happened:

    i had Xp and everything was great, i was streaming my avi's and mp4's to my 360 without a gliche, i used wmp11 to just stream em over from my external hd to the 360.

    now after the 7 install:

    after installing 7 and updating and setting up all the programs i tried to connect my 360, so i went through all the steps, i succseffully streamed music but it was slow to load, excrutiatingly slow. then i tried my videos...

    so when i try to play a video:

    all my videos show up, and have thumbnails, but they also have a "do not enter" circle/slash, when i try to play any video the 360 says the codec doesnt work.

    why this is so frustrating:

    every one of these videos will play on the 360 if i unplugg the hard drive from the windows 7 pc and plug it directly into the 360, also they all played just a few hours ago when my pc was on XP, also i have the same problem with a friends vista pc.

    so what happened?

    when i installed 7 it converted all of my media to a codec thats unstreamable? maybe
    or is it that windows is always junk when it first comes out? highly likely (just frustrated :mad: )
    but seriously, why would the 360 play them directly, but not accept them as a stream? or even further more, why can the 360 stream these videos from xp but not from 7?
     
  2. tblount

    tblount New Member

    Joined:
    Sep 27, 2009
    Messages:
    3,537
    Likes Received:
    64
    Windows 7 surely didn't touch them. Will they play in media player? Should media player be able to play them? if not you want to put one where I can download it I'll test it.
     
  3. Clock Work

    Clock Work New Member

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    first, i know the codecs werent changed by win 7, i said that strictly out of frustration.

    wmp12 plays them fine, all of them!! although in win7 my videos play a little choppy compared to my xp install that played them just fine.

    you can download any .avi, alotta my videos come from axxo of the torrent site superfundo.

    i was in the proccess of uploading a video to sendspace when i decided to check and be sure that the video i was uploading didnt work, to my suprise it played, slightly slowly but played none the less.

    then i went through all my videos and most will play now, i dont know why, i didnt update, or even reboot, the only change i made was that i disabled thumbnail cacheing

    now i just have a couple videos that still dont play, but the error is different now, it dosent say anything about codec any more, just that its unsupported, status code: 69-C00D36C4

    so i guess it worked it self out for now .... i guess

    ----------------------EDIT-----------------------------------

    ok so yah my videos do "play" if you can call it that, the videos will play but the 360 will freeze if i try to fastfoward/rewind/pause, or in any way try to scan through the video, or even just pause and un-pause.

    the circle/slashes still appear on the left column, and the thumbnails are displayed in the preveiw windows on the right.
     
    #3 Clock Work, Oct 26, 2009
    Last edited: Oct 26, 2009
  4. tblount

    tblount New Member

    Joined:
    Sep 27, 2009
    Messages:
    3,537
    Likes Received:
    64

    Come on.. give me credit.. you know I fixed it... haha
     

Share This Page

Loading...