Aero opening/closing animation

Discussion in 'Windows 7 Help and Support' started by BlackBurn, May 2, 2009.

  1. BlackBurn

    BlackBurn New Member

    Joined:
    May 2, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hey folks,

    I've been running W7 builds ever since the public one and have noticed something I've never seen in Vista.

    When I open a window the Aero animation is smooth like in Vista just up until the window is almost fully open when the animation is kinda choppy. It's almost like the window "snaps" in place. The same thing happens when I close a window. A small "chop" or "snap" and then smooth animation.

    I doesn't happen when minimizing and maximizing.

    Did someone noticed this phenomenom, too?
     
  2. Radenight

    Radenight New Member

    Joined:
    Nov 16, 2008
    Messages:
    4,525
    Likes Received:
    108
    This has been reported before.. ;) I'm not sure if a fix was ever found or if there was even anything to fix.. I think trying a new gpu driver was suggested but I'm not sure how successful it was or wasn't.. :)
     
  3. BlackBurn

    BlackBurn New Member

    Joined:
    May 2, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Yeah i've tried with the new forceware 185.81 but it doesn't fix it. i think it's a bug. hope this will be fix in the final :rolleyes:
     
  4. whoosh

    whoosh Cooler King
    Staff Member Premium Supporter

    Joined:
    Apr 15, 2009
    Messages:
    25,673
    Likes Received:
    376
    Never noticed it this way even though it has been reported .
     
  5. wgardnerkelly

    wgardnerkelly New Member

    Joined:
    Jun 8, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Winodws 7 Aero studder

    I have noticed this problem as well since the original public release. I have run windows 7 on several different machines, all with different high end Nvidia and ATI video cards. Same result from them all: opening and closing windows seems to have a studder just before the end of the animation. Really hope this get fixed because it extremely annoying to me, especially having spent top dollar for hardware that is more than capable of rendering simple windows animations. Windows 7 is otherwise great, and fast!
     
  6. Allanon

    Allanon New Member

    Joined:
    Jun 8, 2009
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Yep, have this too. ATI 4870, works well with Vista. I sure hope it will be fixed until the RTM version.
     
  7. dekerf

    dekerf New Member

    Joined:
    Jun 20, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I regeistered to say I have this problem too with the closing animation. Very annoying. I have a Radeon 4850, Gigabyte P45 mobo. Tried both the 9.5 and 9.6 Cat drivers.
     
  8. Allanon

    Allanon New Member

    Joined:
    Jun 8, 2009
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    So far I couldn't figure out what causes the problem, windows or video drivers so I'm waiting for RTM to see if anything changes.
     
  9. gianvito

    gianvito New Member

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Same problem here...
    I just hope it isn't an effect they (Microsoft) want...because I really don't like it.
     
  10. Allanon

    Allanon New Member

    Joined:
    Jun 8, 2009
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    No, it happens only for small amount of people, so it's definitely not a feature. I wish it would be at least possible to identify the source of the problem, drivers or windows itself so that responsible parties could be contacted.
     
  11. dekerf

    dekerf New Member

    Joined:
    Jun 20, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Well you can put in feedback at AMD's Radeon Driver download site. It's at the top of the page with the driver links.
     
  12. Allanon

    Allanon New Member

    Joined:
    Jun 8, 2009
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Already did so some time ago. Even if somebody noticed it did not show with 9.6 drivers :)
    At that point my hope is that it will go away with RTM release. I've read on some forum that someone had similar problem with Vista RC and it disappeared at RTM version.
     
  13. PenrynHD

    PenrynHD New Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Hi all,
    I know that this is old topic.
    But I have this problem on RTM version of Windows 7 Home Premium.
    How to fix it?
    My computer:
    Asus F3Sa (Centrino T8300 2,4 GHZ, ATI Mobility Radeon HD2600, 3 GB RAM)
    Ofcourse I have Catalysts 9.12 Installed.

    Is anyone who fix it?
     

Share This Page

Loading...