Can't find NAS and other devices

Discussion in 'Windows 7 Networking' started by ajrsiu, May 20, 2009.

  1. ajrsiu

    ajrsiu New Member

    Joined:
    May 20, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I recently upgraded from Vista to Windows 7. When I go into network sharing, the computer does not see my NAS drive nor does it see the other computer on the network which is running XP and vice versa.

    I've tried everything to get it to recognize the NAS and the other computer to no avail. Any suggestions? I can see the NAS from the web site but I need direct access on the router to get to it.

    My desktop is a Dell XPS 420. The NAS is a ReadyNAS PRo and my other computer is a home brew running XP. The router is a Cisco 800 series.

    Everything was working on XP, not so great on Vista and not at all on 7.
     
  2. ajrsiu

    ajrsiu New Member

    Joined:
    May 20, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Resolved issue

    I disabled Windows firewall and AVG firewall and it recognized the drives finally but it took about 2-3 hours before they all of a sudden popped up. Disabling the firewalls and restarting the computer didn't make any difference initially. But about 2-3 hours later, they magically appeared. Not sure why the delay.

    I restarted Windows firewall and it still recognizes the network drives. Must be something with AVG firewall that I haven't been able to fix.
     
  3. norcross

    norcross New Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    2 firewalls

    It's never a good idea to run more than 1 software-based firewall, as they can have numerous conflicts with each other
     

Share This Page

Loading...