Internet explorer 8 acting broken.

Discussion in 'Windows Vista Networking' started by reconhell, Jan 6, 2010.

  1. reconhell

    reconhell New Member

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    First of all I did not change anything to the system.

    I use windows 7. 2 GB RAM E6400 Processor 250 GB IDE harddisk

    Now my Internet explorer can't seem to download properly...

    When I go to speedtest.net the screen won't load.
    When I try to download ANY file when the usual windows pop ups where to save it it says, Unable to download file xxxx from xxx Unable to open this Internet Site. The requested site is either unavailable or cannot be found. Please try again later.
    I can't upload a screenshot of it to ImageShack® - Image Hosting Since for some reason I can't see the button Browse for image.
    I have this MMO game Combat Arms which needs to update in order to start, and it always says an error occured. ( don't know if that is related)

    NOW the fact is Firefox works just fine!!!

    What is the problem and what can I do about it?

    Thanks.
     
  2. Mitchell_A

    Mitchell_A Excellent Member

    Joined:
    Feb 7, 2009
    Messages:
    5,068
    Likes Received:
    240
    Also, you could try turning Internet Explorer off and then back on.
    Post if you need instructions.
     
  3. kemical

    kemical Windows Forum Admin
    Staff Member Premium Supporter Microsoft MVP

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    31,816
    Likes Received:
    1,563
    Checkout this link. it's actually for not displaying web page properly but the solution/s contained should work just as well for your problem.
    http://support.microsoft.com/kb/956196
     
  4. reconhell

    reconhell New Member

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Thanks for the reply's guys.
    Youtube doesn't work the videos area is black without interface buttons.
    And xvideos porn site videos are flash/shockwave I just see white, no video at all.
    I tried the reset thingy, didn't work.
    What exactly do you mean with turn off and on internet explorer? close and open? xD

    Isn't there a way to re-install or repair IE8?

    Maybe this Hijackthis log helps?

    Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.3 (BETA)
    Scan saved at 21:55:04, on 6-1-2010
    Platform: Unknown Windows (WinNT 6.01.3504)
    MSIE: Internet Explorer v8.00 (8.00.7600.16385)
    Boot mode: Normal
    Running processes:
    C:\Windows\system32\Dwm.exe
    C:\Windows\Explorer.EXE
    C:\Windows\system32\taskhost.exe
    C:\Windows\System32\rundll32.exe
    C:\Program Files\Windows Live\Contacts\wlcomm.exe
    C:\Users\Christ\Desktop\WC3\GHostOne\GHostOne.exe
    C:\Users\Christ\Desktop\WC3\GHostOne\ghost.exe
    C:\Windows\system32\conhost.exe
    C:\Program Files\Windows Live\Messenger\msnmsgr.exe
    C:\Program Files\Windows Live\Messenger\msnmsgr.exe
    C:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exe
    D:\Program Files\Warcraft III\war3.exe
    C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
    C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
    C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
    C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
    C:\Windows\system32\mmc.exe
    C:\Program Files\TrendMicro\HiJackThis\HiJackThis.exe
    R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
    R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.nl/
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
    R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
    R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =
    R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =
    R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =
    O2 - BHO: (no name) - {5C255C8A-E604-49b4-9D64-90988571CECB} - (no file)
    O2 - BHO: Windows Live Aanmelden - Help - {9030D464-4C02-4ABF-8ECC-5164760863C6} - C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WindowsLiveLogin.dll
    O2 - BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll
    O4 - HKLM\..\Run: [SPIRunE] Rundll32 SPIRunE.dll,RunDLLEntry
    O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre6\bin\jusched.exe"
    O4 - HKLM\..\Run: [Mowes] "c:\mowes\mowes.exe"
    O4 - HKCU\..\Run: [msnmsgr] "C:\Program Files\Windows Live\Messenger\msnmsgr.exe" /background
    O4 - HKUS\S-1-5-19\..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe (User 'LOCAL SERVICE')
    O4 - HKUS\S-1-5-20\..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe (User 'NETWORK SERVICE')
    O13 - Gopher Prefix:
    O16 - DPF: {D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000} (Shockwave Flash Object) - http://fpdownload2.macromedia.com/get/flashplayer/current/swflash.cab
    O16 - DPF: {F6ACF75C-C32C-447B-9BEF-46B766368D29} (Creative Software AutoUpdate Support Package) - http://ccfiles.creative.com/Web/softwareupdate/su2/ocx/15111/CTPID.cab
    O23 - Service: Creative Audio Engine Licensing Service - Creative Labs - C:\Program Files\Common Files\Creative Labs Shared\Service\CTAELicensing.exe
    O23 - Service: Creative Audio Service (CTAudSvcService) - Creative Technology Ltd - C:\Program Files\Creative\Shared Files\CTAudSvc.exe
    O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (nvsvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\nvvsvc.exe (file missing)
    --
    End of file - 3522 bytes
     
  5. reconhell

    reconhell New Member

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    As you can see nvidia has nothing to do with IE
    Reset settings didn't do anything.
    And i checked the other link and IE is not available for download for win7 only vista and xp and they say you can't use that....

    Not sure what else I can do.

    Thanks for the prompt reply.
     
  6. reconhell

    reconhell New Member

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    For some reason the thing what was broken or whatever suddenly this morning works again.

    Weird... Hope it's a one time glitch.
     
  7. Mitchell_A

    Mitchell_A Excellent Member

    Joined:
    Feb 7, 2009
    Messages:
    5,068
    Likes Received:
    240
    Glad you've fixed the problem!
    Thanks for using the Windows 7 Forums
    See ya around!
     
  8. Katzz

    Katzz New Member

    Joined:
    Feb 1, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    sounds very much like a flash player issue

    You might want to check out Adobe Flash Player website -- all the symptoms you described are very much a flash player corruption issue. You should try doing a clean uninstall of flash player then a clean install. Check their support area for the uninstall .exe file that will remove all their debris from IE8 then do a fresh install.

    The reason you might have experienced a 'fix' is if you have auto updates on - a new update might have overwritten your corrupt file.
     

Share This Page

Loading...