Nosound after win 7 install

Discussion in 'Windows 7 Hardware' started by sunny, Oct 25, 2009.

  1. sunny

    sunny New Member

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hi all new to this thing but after 12hrs of frustation I hope someone might help . installed new clean hard drive and installed win 7 home premium installed new video card as suggested by windows advisor . The onboard sound is no longer working .If we revert back to XP on old hard drive its fine even with new video card . Have tried disabling and updating as many drivers as I can find but no luck win 7 keeps saying that there are no connections to card . Device manager only shows the video card hd in the sound and game controller section . My problem is it seems that win 7 is directing sound only through the new video card .
    System info Win 7 home premium 64 bit build date 10-09-2009
    2mb ram
    Abit nf-m2pv motherboard amd socket am2
    video card asus en9500gt
    regards howard
     
  2. tonyvl06

    tonyvl06 New Member

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Download Driver Package from realtek...Latest
    Rt click...properties...Compatability..vista...OK
    Rt. click file and install as administrator..
     
  3. sunny

    sunny New Member

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    win 7 starting to suck !

    Have downloaded the drivers pack from realtek as advised but when it starts to load them part way through a message comes up telling me that windows cant reccomend the drivers if I click the download anyway it just goes around in circles and repeats the same question /'I give Up ! What really cheeses me off is that the realtek onboard sound device and all its components are always recocgnized under XP {on different drive disconnected } but when the drive with win 7 it only shows the video card hd card sound device all the realtek stuff is gone Howard
     

Share This Page

Loading...