Not Connected to Network (But I Am)

Discussion in 'Windows 7 Networking' started by The Merg, Dec 20, 2012.

  1. The Merg

    The Merg New Member

    Joined:
    Dec 20, 2012
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    I have Windows 7 Home Premium 64-bit SP1 installed. I noticed the other day that while the Network Connection icon in my system tray looks fine, if I click on it I get a notification that I am not connected to a network. The issue is that I am connected to my network and the Internet.

    2012-12-20_145304.

    If I open up the Network and Sharing Center it says that I am not connected to any networks and gives me the option to connect to a network. If I look at the Network Map, it shows my two PC's and all my other devices and the connection to the switch I am connected, but shows no connection to my gateway/router and the Internet.

    2012-12-20_142535.

    2012-12-20_142604.

    I have two Ethernet adapters installed in my PC (on the system board). I have disabled the one that I am not using.

    2012-12-20_143944.

    Here are some of the things that I have tried to resolve the issue:
    • Uninstall and reinstall the Ethernet adapters
    • Uninstall, to include the drivers, and reinstall the Ethernet adapters
    • Disabling IPV6 from the ethernet adapters
    • Installing a wireless adapter
      • The same issue appears for this - says not connected, but I am
        2012-12-20_144606.
    • Windows 7 Repair Install
    • System Restore - failed, which led me to doing the Windows 7 Repair Install
    • sfc /scannow to check for issues - nothing found
    • Network Troubleshooting - nothing found
    • Switching to the other Ethernet adapter
    • Rebooting the switch
    • Rebooting the router

    I've searched around on the Internet and cannot seem to find a solution that works.

    Any help that you can provide would be appreciated.

    Thanks,
    Merg
     
    #1 The Merg, Dec 20, 2012
    Last edited: Dec 20, 2012

Share This Page

Loading...